- Solutions
- 1
- Reaction score
- 424
Bardzo dziękuję za łatwy i szczegółowy opis syntezy!
A co z nadtlenkiem wodoru, czy można go zastąpić? W dzisiejszych czasach jest to naprawdę kontrolowana substancja chemiczna i trudno ją samodzielnie zsyntetyzować. Służy głównie jako katalizator w reakcji między lodowatym kwasem octowym a 3-metylo-4-fenylo-3-buten-2-onem, prawda? Co mogłoby być dobrym substytutem?
A co z nadtlenkiem wodoru, czy można go zastąpić? W dzisiejszych czasach jest to naprawdę kontrolowana substancja chemiczna i trudno ją samodzielnie zsyntetyzować. Służy głównie jako katalizator w reakcji między lodowatym kwasem octowym a 3-metylo-4-fenylo-3-buten-2-onem, prawda? Co mogłoby być dobrym substytutem?
Last edited:
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 76
Nadkwasy będą działać (niższa wydajność) utlenianie Baeyera-Villigera. przeczytaj artykuł badawczy powyżej.
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 88
Ostatnim razem otrzymałem 37,28 gramów acetoksyfenylopropenu z 52,77 gramów MPB za pomocą kwasu nadoctowego, który wytworzyłem z 30% H2O2 i lodowatego kwasu octowego oraz 0,1 mola H2SO4. Ten kwas nadoctowy stał w mojej szafie przez 3 dni, zanim został użyty.
Ale tylko 13,04 g P2P z tych 37,28 g acetoksy poprzez uwodornienie zasadowe (bez ogrzewania, po prostu mieszając i upuszczając w ciągu 2,5 godziny).
Ale tylko 13,04 g P2P z tych 37,28 g acetoksy poprzez uwodornienie zasadowe (bez ogrzewania, po prostu mieszając i upuszczając w ciągu 2,5 godziny).
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 22