Sigur!
În primul rând, scuze pentru engleza mea, știu că poate fi "ciudată" uneori...
Deci, am încercat diferite cantități în metoda bază-acid până când am găsit cea corectă.
CHEIA ESTE DISTILLAȚIA LA VACUUM, scriu despre Capital pentru că am văzut că (la fel cum mi s-a întâmplat și mie la început) după ce facem metoda bază-acid, când vedem rezultatul (o miere murdară și extrem de densă) ne gândim că ceva nu a mers bine, apoi nu mai continuăm... dar aici este cheia.
PENTRU 50 GR DE CEARĂ ( am mers la scară mică pentru că am doar o cantitate mică de ceară)
1. puneți 50 gr ceară și 70 ml dH2O și 12 Gr leșie , creșteți încet temperatura la 80º C , când s-au atins cei 80º continuați să amestecați timp de o oră.
2. Se adaugă la amestec 32,5 gr de HCL 65% și se continuă amestecarea timp de încă o oră la 80ºC
3. se pune în pâlnie sep. , se aruncă stratul de apă și se adaugă o cantitate decentă de dH2o cu bicarbonat de sodiu 5% (sau pur și simplu se face o soluție saturată) și se face operația tipică în pâlnie sep. și se lasă să stea 30 de minute
4. repetați de încă 2 x ori spălarea cu soluție saturată, aruncați apa întotdeauna și 1 singură spălare cu apă.
( dacă apare o emulsie încercați spălarea cu saramură)...
5. se distilează în vid până se elimină toată apa (este vorba doar de o cantitate mică care dă probleme) și se poate face în rotovap.
și....
VOILA! aveți produsul dorit, doar cu o culoare diferită față de cea a vechiului glicidat... rezultatul va fi un ulei de culoare roșu-maroniu închis.