Bună, sunt destul de nou în chimia organică (9 luni sau cam așa ceva acum, fără altă experiență în chimie )și am sintetizat amfetamină prin ruta Al/Hg de câteva zeci de ori în ultimele două luni.
Am reușit să reduc până la 120g de P2NP într-un balon cu fund rotund de 20L. Puritatea produsului final a fost fenomenală în ultimele sinteze.
De cele mai multe ori a trebuit să purific sulfatul de amfetamină doar o dată pro forma cu acetonă, deoarece era deja foarte alb.
Ruta NaBH4/CuCl² mi s-a părut interesantă, deoarece am un mare respect pentru lucrul cu mercurul, acesta a condus deja de trei ori la o reacție exotermică violentă, o cantitate mare a fost distribuită prin cameră și aș dori să mă lipsesc de el pe viitor.
Reducerea cu NaBH4/CuCl² permite, de asemenea, un randament semnificativ mai mare cu un balon care are doar jumătate din dimensiune.
Până acum am sintetizat de trei ori. Prima dată 80 g P2NP, a doua oară 200 g P2NP și ultima oară 250 g P2NP.
Ultima a fost cea mai bună dintre toate, deoarece am reușit să respect întocmai temperaturile.
Ceea ce ar trebui să mai menționez este că, pentru a scurta procesul de administrare a P2NP, pun flaconul într-un recipient mare plin cu gheață, pe care apoi îl încălzesc pe o plită. Am reușit să introduc toate cele 250 g de P2NP în balon în trei sferturi de oră, fără a depăși 60 °C. Afectează acest lucru reacția cu borohidrida?
În ciuda tuturor grijilor luate, sulfatul are un miros oarecum dulceag și înțepător la final, în ciuda culorii sale albe ca zăpada. Consistența este, de asemenea, mult mai cristalină, crăpând ușor atunci când este zdrobit.
L-am curățat de mai multe ori cu acetonă și DCM, l-am filtrat într-o pâlnie Buchner etc.
Se pare cu siguranță că o altă sare s-a alăturat sulfatului.
Vi s-a întâmplat vreodată ceva asemănător?
Este posibil ca borohidrida de sodiu, dacă nu este complet dizolvată, să se amestece cu amfetamina freebase și să fie transformată într-o sare de sodiu atunci când este neutralizată cu H²SO4?
De asemenea, chestia asta arde rău în nas. Unui prieten îi curgea mucus nazal apoasă din nas timp de câteva minute imediat după ce a tras un fum.
Și acum adevărata întrebare: dacă există o altă sare în ea, cum sau ce metodă pot folosi pentru a separa cele două substanțe?
Ajung încet-încet la capătul răbdării.
Vă mulțumesc anticipat pentru răbdarea de a citi întregul text
Vă sunt recunoscător pentru orice sfat.
Mr.Magic