Nie, nie na 100 %. Viem, že dobre fungujú ako organické bázické činidlo na začatie elektrofilných adičných reakcií. A oveľa ľahšie a lacnejšie sa dajú kúpiť.
Táto nitroskupina nasáva hustotu volieb natoľko, že túto nitroaldolovú reakciu môžete dokonca uskutočniť bez akéhokoľvek bázického katalyzátora. Metylamín môže deprotonovať nitroalkén. Ive testované funguje dobre.
Môžem potvrdiť, že sekundárne amíny až tak dobre nefungujú. urobil som 250g váhu s 10ml dibutylamínu. len mierne zožltnutie po 3h @65-70. Rozhodol som sa situáciu zachrániť pridaním monoethanoloamínu, v tom momente RM výrazne stmavol a zakalil sa. nechal som ho refluxovať ďalších 20-30 minút pri vysokej teplote a vypol som ho nechal vychladnúť na izbovú teplotu, vylúhoval som nad ipa, zmrazil. prvým dojením som získal asi 170g P2
Zlúčeniny obsahujúce skupinu NH, deriváty amoniaku (NH3). niekoľko príkladov : Metylamín. Hexamín, amfetamín, dibutylamín. primárny amín je zlúčenina, ktorá má len jedno H v NH3 nahradené niečím iným, napr. metylamín, zatiaľ čo sekundárne amíny majú 2 H nahradené niečím, napr. dibutylamín, toto je vysvetlené jednoducho, je toho trochu viac, ale len aby ste to pochopili.
Správa bola v každom prípade určená pre vlákno, nie pre teba. riešili sme, či sekundárne amíny môžu katalyzovať túto reakciu z témy, a naozaj som potvrdil, že dibutyialmín prinajmenšom nefunguje tak dobre.
Dobrý deň, aký je váš názor na syntézu benzaldehydu zo styrénu prostredníctvom ozonolýzy a Myslíte si, že je možné sinth. bzdhd z kyseliny salicylovej alebo z fenolu?
Stavím sa, že áno, za predpokladu, že sa dá voľne založiť, ak ho získavate z doplnkov, môžu tomu zabrániť spojivá, informujte nás, som zvedavý. raz som bol na polceste k použitiu amfetamínovej bázy ako katalyzátora, keď mi došiel propén, to by bolo tiež zaujímavé vedieť.
Dobrý deň, len krátka otázka:
Urobil som 100 ml nitroetánu
142ml benzaldehydu
A po opätovnej kryštalizácii p2np s IPA dostal 149,2 g po 2 dňoch vo vákuovom exikátore pri plnom vákuu a 2 dňoch sušenia na vzduchu. Znie to približne správne, alebo by sa to dalo zlepšiť?
S láskavým pozdravom newb
Je potrebné prevziať molekulovú hmotnosť benzaldehydu aj P2NP. 100 g benzaldehydu je necelý 1 mol, 100 g P2NP je približne 0,7 mólu. To znamená, že ste získali približne 70 % teoretického výťažku.