Mám problémy s redukciou PMK all/hg, po rxn 240 g ketónov mi zostalo veľké množstvo nezreagovaného hliníka. Nádoba sa zahriala sama od seba s refluxom na približne 65c a v priebehu 90min klesla na 40c. Potom sa použilo teplo na zvýšenie teploty na 50-60 °C počas 3-4 hodín.
Použili sa koláčové formy, ktoré sa nakrájali na 1 cm malé pásiky a 10% prebytok sa pridal do osmiového zápisu. Po bazifikácii sa ai znížil. Potom sa tovar extrahoval toluénom a premyl roztokom naoh. Dúfam, že sa mi podarí získať aspoň 100 g yeldu. Ak nie, tak som v prdeli a budem musieť ušetriť ďalšie peniaze na ďalší rxn a práve použitú fóliu, aby sa to zjedlo.
Spomínam si, že tam zostalo možno 50% ai. To bolo 100 % hliníkových jednorazových foriem na pečenie. Čakal som asi 45-60mins na amalgamáciu začať a len pár kúskov boli plávajúce, Predpokladal som, že je to preto, že jeho silnejší ai..ale tam bol bublinky deje roztok mal strieborný vzhľad.. Zdalo sa, že je to pripravené. A rxn sa sám zahrial na 65c, takže som si istý, že bol pripravený... možno musím len plynom a uvidíme, aký bude výsledok... mám pocit, že to bude zlé lol. D
Ono už osmium pridáva hliník navyše? Možno som pridal prebytok na prebytok lol. Každopádne si myslím, že hrubá fólia by bola OK pre 200-300g redukciu. Škoda, že som si to neuvedomil a nezostal pri fólii na týchto väčších rxnoch... ale takto sa učím. Ak by reakcia išla na 65c s Al panvicami, tak s fóliou by to mohlo byť príliš exotermické, nie? Takže moja hrúbka Al môže byť na mieste a možno musím nechať amalgámovať dlhšie, kým sa všetky kúsky nebudú vznášať? zdalo sa mi, že to ide a exotermická reakcia sa rozbehla.
Ak sa stráca dosť materiálu a času na pokusy o zväčšenie a zakaždým sa hrám s hrubším Al, keď si myslím, že by som sa mal držať možno hrubšej fólie, tak sa to všetko spotrebuje a teploty môžu stúpnuť na 75c, ale môžem to ochladiť, aby sa udržali pod 70 bez problémov. Keby som vedel o ceste NMF pred prípravou na osmiovú cestu, tak by som používal NMF a myslím, že by som mal menej problémov.
Budem hlásiť späť s yeild na koláčovej panvici behu.