Dobrý deň,
Mám otázku týkajúcu sa laboratórneho vybavenia,
Aké iné druhy materiálov okrem borosilikátového skla možno použiť ako reaktor?
Ovplyvnilo by to kvalitu syntézy?
Aké zariadenie sa odporúča na syntézu 500 P2NP g?
Ďakujem
Mám otázku týkajúcu sa laboratórneho vybavenia,
Aké iné druhy materiálov okrem borosilikátového skla možno použiť ako reaktor?
Ovplyvnilo by to kvalitu syntézy?
Aké zariadenie sa odporúča na syntézu 500 P2NP g?
Ďakujem
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
PP. HDPE alebo dokonca kov, ak na celý vnútorný povrch nanesiete ochrannú vrstvu PTFE.
Hlaveň v sude, takže ju môžete chladiť a zahrievať. Veľký kondenzátor z rúrky v rúrke. otvor pre kondenzátor, otvor pre teflónový adaptér na miešanie nad hlavou (alebo veľký vrták na miešanie cementu pripojený k regulátoru). váš hliník musí byť hrubší ako reakcie pod 50-100 g, oveľa hrubší, inak pôjde von kondenzátor.Hovorí sa, že limit je 100 g, ale som dosť presvedčený, že sa dá škálovať oveľa viac. viem tu o 1 človeku, ktorý touto metódou robí 1 kg reakcie a podľa jeho slov trvá amalgamácia "hodiny" a používa sa hliníkový plech.
Hlaveň v sude, takže ju môžete chladiť a zahrievať. Veľký kondenzátor z rúrky v rúrke. otvor pre kondenzátor, otvor pre teflónový adaptér na miešanie nad hlavou (alebo veľký vrták na miešanie cementu pripojený k regulátoru). váš hliník musí byť hrubší ako reakcie pod 50-100 g, oveľa hrubší, inak pôjde von kondenzátor.Hovorí sa, že limit je 100 g, ale som dosť presvedčený, že sa dá škálovať oveľa viac. viem tu o 1 človeku, ktorý touto metódou robí 1 kg reakcie a podľa jeho slov trvá amalgamácia "hodiny" a používa sa hliníkový plech.
↑View previous replies…
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Nie, nemalo by to mať vplyv na kvalitu, ale pozor, pri izbovej teplote sú hdpe aj pp v poriadku takmer vo všetkom, ale pri 110*C sa začnú deformovať, najmä pod vplyvom rozpúšťadiel, kyselín atď.
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Áno, ale pri prvom pridaní môže teplota náhle stúpnuť na vyššiu hodnotu
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Dobre sa mi pracovalo s 0,25-3 mm "plechom" ,hovorím v úvodzovkách, pretože sa dá ľahko ohýbať rukou. Rezal som na malé rozmery a robil 1-2 sekundy blitz v kávovom grinde/blenderi len pre trochu povrchu