Izoméry a kyselina vínna

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
661
Deals
8
Myslím, že niečo nie je v poriadku s grafom.
Ak použijete kyselinu L+ vínnu (lacnejšiu a ľahšie dostupnú), enantiomér D (amph,Meth) bude v roztoku, nie v pevnej látke, ako sa tam zdá.
Ak použijete kyselinu D-vínnu (drahšiu a ťažšie dostupnú), enantiomér D (amph, Meth) bude v tuhom skupenstve.
Vďaka.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Jeho schéma je správna. Soľ sa vyzráža do pevného stavu. Nie je rozdiel, d-amfetamínová l-vápenatá soľ alebo l-amfetamínová d-vápenatá soľ. Kyselinu môžete zmeniť a získať rozdielny izomér v tuhom stave pomocou nasledujúcich postupov.

P.S. to isté platí pre metamfetamín.

View previous replies…

Ihml

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
17
Nie som Patton, ale: z použitého efedrínu, ktorý pochádzal z rastliny, by sa vyrobil len D-meth, pretože rastliny prirodzene produkujú len L-efedrín (ktorý sa po reakcii mení na opačný enantiomér - v tomto prípade D-meth). Ak by sa použil chemicky syntetizovaný efedrín, potom by ste dostali racemický pervitín, pretože syntéza efedrínu nie je stereošpecifická.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
Zostal som hore celú noc a prečesával som učencov a patenty a tu sú moje zistenia

Kyselina vínna L(+) (2R,3R) je prirodzene sa vyskytujúci izomér. keďže má chiralitu ir R,R, ohýba svetlo a je opticky aktívna. D(-)(2S,3S) je tiež opticky aktívna. Tieto 2 zlúčeniny sú enantioméry. Majú rovnakú teplotu varu, tuhnutia, teplotu, mol.hm. atď.
Diastereomér oboch je kyselina mezovínová. (2R,3S alebo 2S,3R) 2 mezo sú enantioméry.
To, čo robí zlúčeninu opticky aktívnou, je ohýbanie svetla. Čo spôsobuje ohýbanie svetla? Má nerovnomernú rovinu uhlíkových substituentov. Napríklad L(+)kyselina vínna je aktívna. Ohýba svetlo sprava a sprava ( hovorím sprava, ale sprava používam len ako referenciu). To isté platí pre kyselinu D(-) vínnu, tá ohýba svetlo "vľavo vľavo". Mezokyselina vínna je chirálna, ale nie je opticky aktívna. Pretože (napríklad) 2R,3s ohýba svetlo opäť doprava doľava pre čistý zisk 0°.
Dôvod, prečo hovoríme o opticky aktívnych zlúčeninách, je ten, že aktívne zlúčeniny majú vyšší bod topenia a vyšší bod varu. Iný spôsob, ako sa na to pozrieť, je, že tuhnú (kryštalizujú) pri vyššej teplote. Áno, opticky aktívna zlúčenina kryštalizuje skôr ako neaktívna. Teraz sa dostávame k podstate.
Ak použijete kyselinu D(ss) vínnu, D-(S) metamfetamín je opticky aktívny (S,S,S) a L(R) metamfetamín nie je, (R,R,S)
Platí to aj naopak. Ak použijete prírodný izomér kyseliny vínnej, levometamfetamín kryštalizuje ako prvý, takže ak použijete prírodnú kyselinu vínnu, kryštály sú odpad. Prepracovanie. Materský lúh obsahuje dextrometán.
Ak použijete racemickú kyselinu D,L-vinnú na racemický metamfetamín, vykryštalizuje sa racemický metamfetamín tartrát. Zbytočne ste stratili čas.
Zhrnutie vynálezu; použite jeden izomér kyseliny vínnej a ak chcete D-kryštály, použite kyselinu vínnu D. V opačnom prípade použite L a kryštály odfiltrujte.
Keď prídete diskutovať o týchto skutočnostiach, prineste si odkazy.

View previous replies…

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
To, čo hovoríte, je, že D vínny kameň so soľou "L amph d tartrát", zatiaľ čo L vínny kameň so soľou "D amph L tartrát". Je to tak správne

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Veľmi pekne vysvetlené a môžem s vami stopercentne súhlasiť. Chcel by som ešte dodať: Levo-metamfetamín tratrát nie je rozpustný v studenom metanole (veľmi nízka koncentrácia). Použite ho na prepláchnutie L-metamfetamínového tratrátu. Po tom, ako som začal preplachovať, sa môj konečný výťažok d-metamfetamínu zvýšil približne o 5 %. Čo sa tiež veľmi odporúča, je polarimeter na meranie chirality. V prípade potreby si ho môžete zostrojiť sami.

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Člen so statusom experta navrhuje použiť DL kyselinu vínnu na oddelenie oboch izomérov, t. j. DL kyselina vínna vysoli D amf/met tartrát & rozpustí L amf/met tartrát v alkoholovom materskom lúhu. Myslíte si, že je možné získať D amf/meth použitím DL kyseliny vínnej? Zatiaľ môžem získať len kyselinu L vínnu. Dúfam, že čoskoro vykonám rozlíšenie & získam čistý D meth.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Mne kyselina d,L vínna nezabrala, kyselina L vínna je najúčinnejšia a najlacnejšia na prácu.
Existuje aj možnosť: prostredníctvom dibenzoylvinnej kyseliny je chirálna separácia najvyššia v jednom priechode, ale aj najvyššia z hľadiska ceny. Uverejnil som však syntézu pre dibenzoylvinnú kyselinu

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
Odvtedy som sa dozvedel, že L vínny kameň sa nebude viazať na D meth kvôli sterickej prekážke a naopak. Nie som si istý, či je to rovnaké aj v prípade amfetamínu alebo nie. Ak je to tak, potom je to L-amp-L-tartrát od D-amp-D-tartrát, pretože to sú opticky aktívne izoméry. Ak máte 1L,2D alebo 1D,2L, čistá rotácia je 0. Oba chirálne uhlíky sa musia otočiť rovnakým spôsobom, aby boli opticky aktívne .

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Takže nemôžem použiť L vínnu kyselinu na oddelenie D & L a získať čistý D amf/meth, to je to, čo hovoríte? Môže sa na rovnaký účel použiť DL kyselina vínna.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
Nie, to som nepovedal. Môžete L alebo D kyselinu vínnu, ak použijete L,máte L-meth L-tartrát, soľ kyseliny ( a D-meth zásadu. Soľ sa vyzráža z nepolárneho rozpúšťadla a vy ju odfiltrujete a reakčná zmes stále obsahuje D, ktorú môžete hcl ( hcl nie je chirálna, takže sa zjavne viaže na jednu z nich). Ak však použijete D yartarín, A) je oveľa drahší, 2) je sledovaný, VI) budete musieť odobrať tartrát a hcl

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Dobre, to som si vlastne myslel. Zdá sa, že video mätie ľudí, pretože na rozlíšenie bol použitý DL. Vďaka za objasnenie