- Reaction score
- 5
Včera som vyskúšal metódu s mikrovlnnou rúrou a v skutočnosti je výsledok zaujímavý.
V pekáči som zmiešal 20 g 5449-12-7 a 20 ml 85 % kyseliny ortofosforečnej.
Vložil som do mikrovlnnej rúry (700 W) a nastavil najnižší výkon. 5 -7 sekúnd ohrievania a 10-15 sekúnd brzdenia na premiešanie a ochladenie zmesi, pretože teplota bola príliš vysoká. Celkovo 1 minúta aktívneho zahrievania.
Po zahriatí som pridal 50 ml destilovanej vody.
Potom sa extrahuje dietyléterom (3x20 ml) a premyje sa soľným roztokom (3x100 ml).
Sušilo sa pomocou síranu horečnatého a odparil sa éter:
Získal sa veľmi dobre vyzerajúci produkt, ale len 7 g z 20 g prášku.
Skúsil som to ešte raz a ohrieval som v mikrovlnnej rúre dlhšie - 2 minúty, ale nebol v tom žiadny rozdiel - rovnaký výťažok (bál som sa prehriatia, pretože prílišný ohrev v mikrovlnnej rúre má za následok vytvorenie pevného, priehľadného skleneného povrchu, ktorý sa nedá odstrániť z pekáča).
Existuje nejaká metóda na zlepšenie výťažnosti v mikrovlnnej rúre? Pretože teraz sa stále pohybuje medzi 30-40 %?
V pekáči som zmiešal 20 g 5449-12-7 a 20 ml 85 % kyseliny ortofosforečnej.
Vložil som do mikrovlnnej rúry (700 W) a nastavil najnižší výkon. 5 -7 sekúnd ohrievania a 10-15 sekúnd brzdenia na premiešanie a ochladenie zmesi, pretože teplota bola príliš vysoká. Celkovo 1 minúta aktívneho zahrievania.
Po zahriatí som pridal 50 ml destilovanej vody.
Potom sa extrahuje dietyléterom (3x20 ml) a premyje sa soľným roztokom (3x100 ml).
Sušilo sa pomocou síranu horečnatého a odparil sa éter:
Získal sa veľmi dobre vyzerajúci produkt, ale len 7 g z 20 g prášku.
Skúsil som to ešte raz a ohrieval som v mikrovlnnej rúre dlhšie - 2 minúty, ale nebol v tom žiadny rozdiel - rovnaký výťažok (bál som sa prehriatia, pretože prílišný ohrev v mikrovlnnej rúre má za následok vytvorenie pevného, priehľadného skleneného povrchu, ktorý sa nedá odstrániť z pekáča).
Existuje nejaká metóda na zlepšenie výťažnosti v mikrovlnnej rúre? Pretože teraz sa stále pohybuje medzi 30-40 %?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 157
Urobil som to včera, dostal som takmer rovnaký výsledok. Pozoroval som však jednu vec: keď som to nemiešal hneď, zdalo sa, že sa tvorí viac p2p, ale po zmiešaní sa nevrátil na povrch. Nejaký druh emulgovania so spodnou vrstvou alebo nesprávne pozorovanie z mojej strany?
↑View previous replies…
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 157
Neviem. Vždy boli len 2 vrstvy, spodná vrstva zakalená biela a vrchná vrstva svetložltá. Nikdy tam nebolo nič hnedé ako na iných fotografiách. Je možné, že p2p nie je p2p, pretože p2p nepoznám a nijako som ho netestoval. Čo je to glycidový olej? Kyselina glycidová?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 157