Sinteza 4-MMC (mefedrona). Bromiranje v diklormetanu.

Hans-Dietrich

Don't buy from me
New Member
Reaction score
47
Bromiranje bi bilo lažje izvesti v erlenmajerici s stranskim vratom, iz katere mora plinasta kislina vstopiti v posodo z absorberjem. Za metilaminiranje lahko uporabite posodo iz HDPE s tesno prilegajočim se zamaškom. Metilamin lahko varno dodajate v curku, glavno je, da reakcijska masa ne začne vreti. Ko dodamo ves metilamin, je treba zamašek zapreti in mešati, dokler se reakcijska zmes ne ohladi. Potem se sinteza lahko šteje za končano. Smaragdno zelena barva na tretji sliki pomeni, da je preveč nereagiranega 2-bromo-4-metilpropiofenona. V tem primeru je treba reakcijsko maso destilirati s paro in izločiti nereagirani 2-bromo-4-methilpropiofenon; če tega ne storimo, bo izdelek dobil barvo, ki jo bo težko oprati. S tem se bomo znebili tudi preostalega metilamina. Pri polaganju 1,4 kg 2-bromo-4-metilpropiofenona ne boste mogli preprosto vzeti steklene palice in mešati kisline v bazi. Uporabiti je treba mešalo z zgornjim pogonom ali podobno napravo. Zaželeno je, da reakcijsko maso ohladite. Za dovajanje kisline se lahko uporabi ločilni lij.

dodobird

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
16
LIke to like
Wouldn't adding dcm to the br2 in the dropper help or is it a bad idea?

Hank Schrader

Don't buy from me
Resident
Language
🇷🇺
Reaction score
167
Lepo izgleda. Spremeniti je treba le idealne pogoje za bromiranje. Najlažji način bromiranja skoraj brez vonja je bromiranje v DCM pod plastjo vode. Voda absorbira vodikov bromid, zato v zunanjem okolju praktično ni vonja in plinov.
Tako lahko naenkrat bromirate od 50 do 100 litrov ketona.

whitelabel

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
So dcm plus 4mp heated stirred and then water added before bromine addition?

Is any hcl addition helpful at the beginning? Say 50ml 37%?

The bromine will need to be mixed with dcm or another solvent o go in the dropping funnel?

The bromine mix is dropped on the water but reacts with rm with over head stirring?

magnesium_sulphate

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
21
Prav tako je zanimivo in pomembno vprašanje. Prašek 4MMC in kristali 4MMC - ali sta si po strukturi in delovanju na možgane nekako različna? Ali sta učinkovitejša, mg na mg? Ali gre le za vizualni učinek in zagotovilo potrošnikom, da kristalov namesto prahu ni mogoče prirejati in rezati?
Spomnim se, da so nekoč, pred obdobjem 3MMC in nato 3CMC, mefedron pogosto prodajali v obeh oblikah, po isti ceni (bolj ali manj), in mnogi ljudje so pogosto nekako imeli raje obliko v prahu?
Ali se moč poveča, ko se prah kristalizira? Ali so učinki enaki, gram praška je enak gramu kristala?
Zelo zanimivo in pomembno vprašanje, na katerega bi bil hvaležen, če bi mi odgovorili strokovnjaki.

Na zdravje.

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
94
Kristalizacija je tehnika za prečiščevanje izdelka.
Učinki so enaki. Vendar so kristali bolj privlačni in na ta način naj bi se sprejemali (delovanje možganov) bolj intenzivno (manj nečisti)

TheVacuumGuy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
94
Ob ponovnem branju tega ... moram dodati, da so kristali bolj čisti, seveda.

Vendar pa z vidika učinka ni nobene razlike v uporabi npr. 0,8 g kristalov ali 1,2 g prahu. Čeprav bi lahko umazan okus za nekatere zmanjšal. Toda prosim, naredite vsem uslugo in naredite samo kristale.