Imam težave z redukcijo PMK all/hg, po 240 g ketonskega rxn mi je ostala velika količina nereagiranega aluminija. Posoda se je sama od sebe z refluksom segrela na približno 65c in v 90 minutah padla na 40c. Nato se je za 3-4 ure segrevala na 50-60 °C.
Uporabljene so bile pekače za pite, ki so bile narezane na 1 cm majhne trakove, 10 % presežka pa je bilo dodanega osmijevemu zapisu. Po bazificiranju je bil ai zmanjšan. Nato se blago ekstrahira s toluenom in spere z raztopino naoh. Upam, da bo rezultat vsaj 100 g. Če ne, potem sem zajebal in bom moral prihraniti še nekaj denarja za drug rxn in samo uporabljeno folijo, tako da se poje.
Spomnim se, da je ostalo morda 50 % ai. To je bil 100 % aluminijast pekač za enkratno uporabo. Čakal sem približno 45-60mins za amalgamacijo, da se začne in le nekaj kosov je bilo plavajočih, domneval sem, ker je debelejši ai..but tam je bilo mehurjenje dogaja raztopina je imela srebrn videz .. Zdelo se je, da je pripravljena. In rxn se je sam segrel na 65c, tako da sem prepričan, da je bil pripravljen... morda moram samo plin in videti yeild... imam občutek, da bo slabo lol. D
ali osmij že dodaja dodaten aluminij? Mogoče sem dodal presežek na presežek lol. Kakor koli že, mislim, da bi bila debela folija v redu za zmanjšanje za 200-300 g. Želim si, da bi se tega zavedal in se držal folije pri teh večjih rxns... ampak tako se učim. Če je reakcija z Al posodami dosegla 65 stopinj Celzija, potem bi lahko bila s folijo preveč eksotermna, kajne? Torej je debelina mojega Al morda na mestu in morda moram pustiti amalgamirati dlje, dokler vsi kosi ne plavajo? zdelo se mi je, kot da se je začela eksotermna reakcija.
Če sem zapravil kar nekaj materiala in časa za poskuse povečanja obsega in vsakič, ko sem se igral z debelejšim Al, ko mislim, da bi se moral držati morda debelejše folije, na ta način se vse porabi in temperature se lahko dvignejo na 75c, vendar se lahko ohladijo, da ostanejo pod 70 brez težav. Če bi vedel o poti NMF, preden sem se pripravil na osmijevo pot, potem bi uporabljal NMF in mislim, da bi imel manj težav.
Poročal bom z Yeild na pito pan teči.