Ta reakcija mi deluje precej dobro, uspelo mi je narediti nekaj poskusnih serij po 20 gramov v debelem 7-litrskem sodu HDPE, pri čemer je učinkovitost po sušenju na nizki temperaturi v razvlaževalniku zraka dosegla približno 60 %. v nekaterih serijah se je nekoliko prekislila, vendar je na splošno zelo lepa bela snov, ki po ustreznem sušenju tvori zrna, ki se pri srednjem tlaku spremenijo v prah.
Imam dve vprašanji.
moj živosrebrov nitrat ob stiku z vodo postane rumen. živo srebro je pred dodajanjem v mešanico aluminija in vode čisto belo, vendar takoj, ko ga dodamo v vodo, postane rumeno in po tem, ko je v vodi/aluminiju, postane celo skoraj rdeče-oranžno. zdi se, da se te grudice v vodi slabo raztopijo, ker jih moram vsaj 3-4-krat sprati, da odstranim vsako najmanjšo količino. moje živo srebro prihaja iz nagibnih stikal, zato mislim, da je morda kontaminirano s sledovi drugih kovin.
Moja druga skrb je, da se moj p2np ne raztopi v mešanici IPA in ocetne kisline, saj je 10 g p2np v 100 ml izopropilne in 50 ml ledeniške ocetne kisline. moja ocetna kislina je le 80 %. za raztopitev ep2np potrebujem približno 120-130 ml IPA in verjetno 70 ml ocetne kisline, sicer se mi v raztopini vrtinčijo rumeni kristali.
Ali je to posledica 80-odstotne ocetne kisline?