Želim vprašati o tem!
Glede izvedljivosti in pravilnosti tega pristopa.
Preizkusil sem postopek iz videoposnetka in tukaj je opisano, kako sem ga izvedel. Ne vem, zakaj končni rezultat ni enak količini v videoposnetku.
Najprej uporabite IPA 100ml+H2O 50ml+P2NP 10g. Po segrevanju in raztapljanju pustite, da se ohladi, dokler se ne pojavijo kristali.
Pripravite 12 g aluminijevih kosmičev + 2 g HgCL2 (ker ne morem dobiti živosrebrovega nitrata in lahko uporabim le živosrebrov klorid za izdelavo aluminijevega amalgama), dajte v bučko in reagirajte približno 30 do 40 minut ter priključite cevko kondenzatorja
Ohlajeni in kristalizirani P2NP enostavno dodamo 50 ml ledocetne kisline in segrevamo, da se raztopi.
Z aluminijastih kosmičev odstranimo sivo umazano vodo in jih dvakrat speremo s čisto vodo
Nato dodajte raztopino P2NP v aluminijasto bučko (v tem času bo prišlo do velike količine reakcije in temperatura se bo hitro dvignila. Za ohlajanje temperature uporabite hladno kopel in med postopkom redno stresajte bučko). Reakcija traja približno 30 ~ 40 minut.
Raztopino vzamemo iz erlenmajerice in v njej ostaneta siva tekočina in majhna količina aluminijevih kosmičev.
prej pripravite 50 g raztopine NaOH+70 ml H2O, dodajte raztopino natrijevega hidroksida sivi tekočini, da pH tekočine doseže vrednost 11
Reakcija traja približno 30 minut
Pojavila se bo rumena tekočina. To tekočino vzemite (sive snovi ne izločite) in jo za 1 uro postavite v hladilnik.
Po ohladitvi to svetlo rumeno tekočino dodajte IPA v razmerju 1:1 in premešajte
Dodajte koncentrirano žveplovo kislino in kapnite majhno količino. V tem času se bodo pojavili beli predmeti, zaradi česar bo tekočina videti mlečno bela z usedlino.
Povečajte pH na 5,5
Po 24 urah hlajenja tekočine filtrirajte in posušite bel izdelek (ali je izdelek v tem času pravilen? In potrebna končna P2P)
V tem delu je moj končni izdelek le približno 1 ~ 2 g, kar se mi ne zdi prav.
Zelo sem se trudil, da bi našel odgovor, vendar še vedno nisem dobil prave ideje. Ali mi lahko daste pravilne napotke?
Kateri dejavniki vplivajo na izkoristek (zdi se, da je končni izdelek v videoposnetku veliko večji od števila mojih poskusov)
Pozdravljam ljudi, ki so uspeli s to metodo in je izkoristek približno 70 ~ 80 %, da me usmerijo.
prosim
Iz aluminijaste folije in aluminijastih kosmičev naredimo aluminijev amalgam, nato pa dodamo raztopino natrijevega hidroksida. Zakaj je aluminijasti kosmiči rahlo rumenkasta tekočina, aluminijasta folija pa bela tekočina?
Aluminijasta folija, ki jo uporabljam, je gospodinjska aluminijasta folija, ki se uporablja v kuhinji. Ali jo lahko uporabljam?