Mislim, da ne.
Wikipedija pravi:
Raztopina paladijevega klorida in klorovodikove kisline se združi z vodno suspenzijo aktivnega oglja. Paladij(II) se nato reducira z dodatkom formaldehida. Običajno je vsebnost paladija med 5 % in 10 %. Katalizatorska mešanica se pogosto shranjuje vlažna.
Ko zamenjate izomere vinske kisline, potem je vse preprosto obratno. Izomer amf, ki je bil v organski fazi, bo v vodi, sol (topna v vodi) pa bo v organski. Vem, da nekateri uporabljajo vinsko kislino L (kljub temu, da jo je težje dobiti), ker bo potem amfetamin D v vodni fazi.
Oprostite amaterskemu vprašanju, vendar ko sem na Wikipediji bral o vinski kislini, me je ena vrstica nekoliko zmotila:
Ko sem prebral zgornji stavek "dextro tartaric acid or L-(+)-tartaric acid", sem ga nekako prebral kot "dextro tartaric acidAKA L-(+)-tartaric acid".
Zato se sprašujem, ali naj kupim L-(+)-vinsko kislino (kot je ta), če poskušam izolirati izomer dekstroamfetamina? Ali D-(-)-vinsko kislino (kot je ta)? Resnično upam, da gre za D-(-)-vinsko kislino, ker jo že imam.
Pozdravljeni, uporabljate lahko oba. Napisal sem metodo za L-vinsko kislino. Preberite si zgornje komentarje. Vaše vprašanje je bilo že večkrat obravnavano.
Preberite tudi to temo.
@G.Patton - Ali je ta postopek optičnega razreševanja z uporabo d-vinske kisline uporaben tudi za druge amfetamine? Konkretno za 4-fluoroamfetamin, 4-fluorometamfetamin in navaden metamfetamin?
Vedno sem dodajal GAA in včasih uporabil tudi 80-odstotno ocetno kislino, vendar bom danes kasneje poskusil brez ocetne kisline. Kakšno razmerje med IPA in vodo uporabljate v svoji raztopini P2NP?