Pozdravljeni, pozdravljam vas vse. Z vami želim deliti svojo izkušnjo z ločevanjem izomerov z uporabo L-vina. Opravil sem tri preskuse. 2x z uporabo metanola, ko sem v obeh testih spremenil razmerje proste baze metanola in vinske kisline. Oba testa sta se v bistvu izšla enako, po združitvi sestavin in mešanju se je oborila trdna masa, ki sem jo po 24 urah filtriral. Kar zadeva videz izdelka in splošno razcepljenost izomerov, je bilo morda v enem testu malo več izdelkov kot v drugem testu. Iz 30 ml proste baze sem dobil približno 9 gramov d-metha. Med izhlapevanjem, ko so se začeli pojavljati kristali, je bilo sprva videti dobro, tu in tam so nastale majhne iglice, vendar bolj ko se je sušilo, bolj je spominjalo na racemat (grdo amorfno snov). Ko se je popolnoma posušil, po videzu nisem mogel razlikovati med racematom in tem razdeljenim izdelkom. Ko sem ga položil na folijo in malo segrel, je bilo očitno, da kristali po raztapljanju kristalizirajo nekoliko hitreje kot pri racematu. Iz tega sem sklepal, da je prišlo do delitve, vendar ne dovolj. Ugotavljam, da med filtriranjem prahu tartrata nisem izpiral. To ni bilo zapisano v postopku, zato tega raje nisem storil. No, zdaj pa smo prišli do tretjega preskusa, ki sem ga opravil s pomočjo vode v skladu s postopkom btcboss. Po združitvi vseh sestavin in močnem mešanju sem čez nekaj časa dobil gosto, res gosto maso, ki je spominjala na nekakšno smetano. Njena konsistenca je bila v bistvu podobna fotografiji, ki jo je uporabnik Sjeik dodal nekaj postov nad mojo. Posodo sem zaprl in pustil stati 24 ur, nato pa sem to snov dal v filter in jo razporedil po vakuumskem filtru ter vklopil sesanje. To gosto smetani podobno snov je bilo res težko filtrirati, tudi v postopku ni bilo nič napisanega o pranju tartrata v filtru, zato tega nisem storil. Iz 60 ml proste baze sem dobil le 11 gramov izdelka. Vendar so bili kristali, ki so prispeli, prozorni in lepi. Poskusil sem jih stopiti na alu foliji, da bi videl, kako hitro se strdijo, in bilo je res hitro kot psevdoefedrin met. Zato menim, da je bil Split izomer uspešen, razen za tragedijo mase samo 11 gramov. Težava je bila verjetno predvsem v tem, da sem imel med filtriranjem malo težav s tem, da lijak na sesalni bučki ni dobro tesnil in morda bi pomagalo tudi spiranje tartratne soli med filtriranjem, vendar mi prosim svetujte, koliko vode lahko uporabim za to, da ne bi motil topnosti tartrata v vodi in tako v izdelek ne bi dobil L izomerov. Hvala.