Izomeri in vinska kislina

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
661
Deals
8
Mislim, da je z grafom nekaj narobe.
Če uporabite L+-vinsko kislino (cenejšo in lažje dostopno), bo enantiomer D (amph, Meth) v raztopini in ne v trdni snovi, kot je videti.
Če uporabite D-vinsko kislino (dražjo in težje dostopno), bo enantiomer D (amph, Meth) v trdni snovi.
Hvala.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Njegova shema je pravilna. Sol se obori v trdnem stanju. Ni razlike, d-amfetaminova l-vinska sol ali l-amfetaminova d-vinska sol. Z naslednjimi postopki lahko spremenite kislino in dobite različni izomer v trdnem stanju.

P.S. enako velja za metamfetamin.

View previous replies…

Ihml

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
17
Nisem Patton, vendar: iz uporabljenega efedrina, ki je bil pridobljen iz rastline, bi nastal le D-meth, saj rastline naravno proizvajajo le L-efedrin (ki se po reakciji spremeni v nasprotni enantiomer - v tem primeru D-meth). Če bi uporabili kemično sintetiziran efedrin, bi dobili racemični met, saj sinteza efedrina ni stereospecifična.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
Vso noč sem prebiral znanstvenike in patente in tukaj so moje ugotovitve

L(+) vinska kislina (2R,3R) je naravno prisoten izomer. ker ima kiralnost ir R,R, upogiba svetlobo in je optično aktivna. D(-)(2S,3S) je prav tako optično aktivna. Ti dve spojini sta enantiomera. Imata enako vrelišče, zmrzovanje, temperaturo, molsko maso itd.
Diastereomer obeh je mezo vinska kislina. (2R,3S ali 2S,3R) sta enantiomera.
Optično aktivna spojina je upogibanje svetlobe. Zaradi česa upogne svetlobo? Neenakomerna ravnina ogljikovih substituentov. Na primer, L(+)vinska kislina je aktivna. Svetlobo upogiba desno in desno (pravim desno, vendar uporabljam desno le kot referenco). Enako velja za D(-) vinsko kislino, ki svetlobo upogne "levo levo". Meso vinska kislina je kiralna, vendar ni optično aktivna. Ker (na primer) 2R,3s upogne svetlobo desno in spet levo za neto pridobitev 0°.
O optično aktivnih spojinah govorimo zato, ker imajo aktivne spojine višje tališče in višje vrelišče. Druga možnost je, da se strdijo (kristalizirajo) pri višji temperaturi. Da, optično aktivna spojina kristalizira prej kot neaktivna. Zdaj pa smo pri bistvu.
Če uporabite D(ss) vinsko kislino, je D-(S) metamfetamin optično aktiven (S,S,S), L(R) metamfetamin pa ne (R,R,S).
Velja tudi obratno. Če uporabite naravni izomer vinske kisline, najprej kristalizira levo-metamfetamin, zato so kristali, če uporabite naravno vinsko kislino, odpadek. Predelava. Matična tekočina vsebuje dekstrometan.
Če uporabite racemično D,L-vinsko kislino na racemični metamfetamin, kristalizirate racemični metamfetaminski tartrat. Zapravili ste čas.
Povzetek izuma; uporabite en izomer vinske kisline in če želite kristale D, uporabite vinsko kislino D. V nasprotnem primeru uporabite L in kristale filtrirajte.
Ko boste razpravljali o teh dejstvih, prinesite svoje reference.

View previous replies…

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Kar pravite, je, da bo D vinski kamen s soljo izločil "L amph d tartrat", medtem ko bo L vinski kamen izločil "D amph L tartrat". Ali je to pravilno?

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Zelo lepo razloženo in z vami se lahko stoodstotno strinjam. Rad bi dodal: Levometamfetamin tratrat ni topen v hladnem metanolu (zelo slabo). Uporabite ga za izpiranje L-metamfetamin tratrata. Ko sem začel izpirati, se je moj končni izkoristek d-metamfetamina povečal za približno 5 %. Zelo priporočljiv je tudi polarimeter za merjenje kiralnosti. Po potrebi ga lahko izdelate sami.

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Član s statusom strokovnjaka predlaga uporabo DL vinske kisline za ločevanje obeh izomerov, tj. DL vinska kislina bo izločila D amf/meth tartrat in raztopila L amf/meth tartrat v alkoholni matični raztopini. Ali menite, da je mogoče pridobiti D amf/met z uporabo DL vinske kisline? Zaenkrat lahko dobim samo L-vinsko kislino. Upam, da bom kmalu izvedel resolucijo in pridobil čisti D meth.

Acab1312

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
84
Zame d,L vinska kislina ni delovala, L vinska kislina je najučinkovitejša in najcenejša za delovanje.
Obstaja tudi možnost: prek dibenzoil vinske kisline je kiralna separacija najvišja v enem prehodu, vendar tudi najvišja glede na ceno. Vendar sem objavil sintezo za dibenzoil vinsko kislino

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
Od takrat sem se naučil, da se L vinska kislina zaradi sterične ovire ne bo vezala na D met in obratno. Nisem prepričan, ali je enako tudi za amfetamin ali ne. Če je, potem je to L-amp-L-tartrat od D-amp-D-tartrat, ker sta to optično aktivna izomera. Če imate 1L,2D ali 1D,2L, je neto vrtenje 0. Oba kiralna ogljika se morata vrteti enako, da sta optično aktivna.

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Torej ne morem uporabiti L tartarina za ločevanje D in L ter dobiti čistega D amf/meth, ali to pravite? Ali lahko za isti namen uporabim DL vinsko kislino?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,095
Deals
1
Ne, tega nisem rekel. Vinsko kislino lahko L ali D, če uporabite L,imate L-meth L-tartrat, kislo sol ( in D-meth bazo. Sol se bo oborila iz nepolarnega topila in jo filtrirate, reakcijska zmes pa še vedno vsebuje D, ki ga lahko hcl ( hcl ni kiralen, zato se očitno veže na eno ali drugo). Če uporabite D jantar, je A) veliko dražji, 2) je opazovan, VI) boste morali odstraniti tartrat in ga hcl

Labchef

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
2
Okej, to sem dejansko mislil. Zdi se, da videoposnetek zmoti ljudi, ker je bila za resolucijo uporabljena različica DL. Hvala za pojasnilo