Zmotil sem kajak. Mešanico sem očistil na filtru in zavrgel netopno oborino. Nato sem jo prelil nazaj v reaktor.
Dodal sem 25-odstotno raztopino NaOH. nastali sta dve plasti. Počival sem pol ure. zgornja plast je rumena (Ipa/baza). spodnja plast je prozorna (plast vode).
Vodno plast sem spustil v bučko. Dodam Ipa, plasti se oblikujejo. Počivam pol ure.
zgornja plast je prozorna (baza/Ipa), to je tisto, kar potrebujem. Bazo, pridobljeno iz vodne plasti, dam v rotacijski uparjalnik. Ohlajevanje je 8 stopinj, vakuum je vklopljen, temperatura kopeli je 80 stopinj, ipa začne izhlapevati tukaj.
V kozarec iz uparjalnika nalijem osnovo Ipa. kaj naj naredim s to osnovo (prozorno)? kaj se bo zgodilo, če jo vlijem v mešanico Ipa/osnove? zakaj morate to storiti?
in rumeno plast (osnova/Ipa) v reaktor. 3 litre mešanice IPA/baze. kako lahko zmanjšam ipa??? ali je to tudi rotovap? ker če začnem izparjati v reaktorju pri 80 stopinjah, Ipa kaplja iz kondenzatorja. moj problem pri tem je, da je na koncu rdeča in vonj izgine. Mislim, da sem se zmotil.