@G.Patton
Pozdravljeni. ali lahko za izdelavo amper sulfata iz proste baze uporabim 15-odstotno žveplovo kislino? Na Češkem je žveplova kislina zelo omejena.
Izvedete lahko ekstrakcijo in njen ekstrakt posušite nad MgSO4 ali drugim sredstvom za sušenje. Ne vem, od kod ste in kaj o vašem trgu, zato vam ne morem odgovoriti o kislinah. Kupite ga tukaj. Žveplovo kislino lahko dobite iz akumulatorskega elektrolita Proizvodnja koncentrirane žveplove kisline doma
VELIKA BRITANIJA. Edina stvar, ki me ovira, da bi sam izdelal žveplovo kislino, je del čiščenja, ker vključuje kuhanje žveplove kisline pri visokih temperaturah. in zdi se, da noben prodajalec tukaj ne prodaja čistih kislin.
Pozdravljeni @G.Patton. Kateri plin se sprosti pri tej reakciji? Na internetu sem prebral, da se lahko pri NaBH4 sprosti plin HCN? Mislim, da to ni ta primer, vendar ali obstaja kakšna možnost, kako lahko to žal storim? Prebral sem, da NaBH4 reagira z vodo, pri čemer se sprošča tudi plin H2. Kakšen plin se sprosti z dodatkom P2NP v raztopino NaBH4 v IPA/vodi? Oprostite, da imam preveč vprašanj, vendar se nočem ubiti zaradi kakšne neumne napake.
Torej je za varnost bolje uporabiti električni grelnik kot propan-butan? Koliko vodika se proizvede? Malo ali veliko? Težava je, da imam samo grelnik na propan-butan, naredil bom samo približno 20 g P2NP. Ali je pri tej količini nevarno uporabljati grelnik na propan-butan?
Da, seveda
To lahko izračunate glede na reakcijsko enačbo in molsko konstanto plina (22,4 l/mol).
Močno odsvetujem uporabo odprtega ognja, ker boste dobili vodik in vaš laboratorij lahko eksplodira.
Dvom. Ali naj pri dodajanju raztopine NaOH, če PH doseže vrednost 11, preden dodam celotno raztopino, preneham dodajati raztopino? In če dodam več raztopine NaOH, zaradi česar postane raztopina preveč bazična, ali bi prišlo do težav? Zahvaljujem se vam za pozornost.
Ali lahko pri tej sintezi namesto IPA uporabim 95-odstotni etanol? Verjamem, da bi bil primeren kateri koli čisti alkohol, vendar ne škodi vprašati.
Katera bi bila druga in tretja najboljša možnost v zvezi z acetonom? Imam težave s pridobivanjem acetona.