- Reaction score
- 5
Včeraj sem preizkusil metodo z mikrovalovno pečico in dejansko je rezultat zanimiv.
V pekaču sem zmešal 20 g 5449-12-7 in 20 ml 85-odstotne ortofosforne kisline.
Dala sem v mikrovalovno pečico (700 W) in nastavila najnižjo moč. 5-7 sekund segrevanja in 10-15 sekund zavore za mešanje in ohlajanje zmesi, ker je bila temperatura previsoka. Skupno 1 minuta aktivnega segrevanja.
Po segrevanju sem dodal 50 ml destilirane vode.
Nato se ekstrahira z dietil etrom (3x20 ml) in spere s slanico (3x100 ml).
Posušimo z magnezijevim sulfatom in izparimo eter:
Dobili smo zelo lep izdelek, vendar le 7 g od 20 g prahu.
Še enkrat sem poskusil in segreval v mikrovalovni pečici dlje - 2 minuti, vendar ni bilo nobene razlike - enak izplen (bal sem se pregrevanja, ker prevelika toplota v mikrovalovni pečici povzroči nastanek trdne, prozorne steklene površine, ki je ni mogoče odstraniti iz pekača).
Ali obstaja kakšna metoda za izboljšanje izkoristka v mikrovalovni pečici? Ker je zdaj še vedno med 30 in 40 %?
V pekaču sem zmešal 20 g 5449-12-7 in 20 ml 85-odstotne ortofosforne kisline.
Dala sem v mikrovalovno pečico (700 W) in nastavila najnižjo moč. 5-7 sekund segrevanja in 10-15 sekund zavore za mešanje in ohlajanje zmesi, ker je bila temperatura previsoka. Skupno 1 minuta aktivnega segrevanja.
Po segrevanju sem dodal 50 ml destilirane vode.
Nato se ekstrahira z dietil etrom (3x20 ml) in spere s slanico (3x100 ml).
Posušimo z magnezijevim sulfatom in izparimo eter:
Dobili smo zelo lep izdelek, vendar le 7 g od 20 g prahu.
Še enkrat sem poskusil in segreval v mikrovalovni pečici dlje - 2 minuti, vendar ni bilo nobene razlike - enak izplen (bal sem se pregrevanja, ker prevelika toplota v mikrovalovni pečici povzroči nastanek trdne, prozorne steklene površine, ki je ni mogoče odstraniti iz pekača).
Ali obstaja kakšna metoda za izboljšanje izkoristka v mikrovalovni pečici? Ker je zdaj še vedno med 30 in 40 %?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 157
To sem storil včeraj, dobil sem skoraj popolnoma enak rezultat. Opazil pa sem eno stvar: ko nisem takoj zmešal, se je zdelo, da nastaja več p2p, vendar se ob mešanju ni vrnil na površino. Je prišlo do emulgacije s spodnjo plastjo ali pa je bila moja ugotovitev napačna?
↑View previous replies…
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 157
Ne vem. Vedno sta bili samo dve plasti, mračna bela spodnja plast in svetlo rumena plast na vrhu. Nikoli ni bilo ničesar rjavega, kot je na drugih fotografijah. Možno je, da p2p ni p2p, saj nisem seznanjen s p2p in ga nisem na noben način testiral. Kaj je glicidno olje? Glicidna kislina?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 157