Merhaba, buradaki forumların ve diğer birçok kimya grubunun uzun süredir okuyucusu olan ilk posterim.
Öncelikle, hevesli kimyagerlerden oluşan bir topluluğa yardım ettikleri için buradaki Uzmanlara çok saygı duyuyorum, öğrenme yolculuğumda bana inanç ve çok daha fazla umut verdiniz ve organik kimya ile daha fazla bilgi edindikten sonra yakın gelecekte bir şekilde geri verebilmeyi umuyorum ...
Neyse, yazımın konusuna gelelim. Son zamanlarda genel olarak kimyada kullanılan yaygın tekniklerin kapsamını ve anlayışını genişletmek için Rhodium ve erowid arşivlerinden vb. çok şey öğreniyorum ve tabiri caizse yavaş yavaş tüm temelleri iyi bir şekilde kavradığıma inanıyorum. Ancak sanırım bir duvara tosladığımı ve tavsiyeye ihtiyacım olduğunu söyleyebilirsiniz.
Başlangıçta umudum Fenil-2-propanon (P2P) üretmeyi öğrenmek, ardından geçmişte kullandığım Kristal Meth'i yapmaya devam etmekti.
Ancak, şu anda uygun ekipman olmadan
(Yakında bir damıtma kiti, uygun cam eşya kiti, Manyetik karıştırıcı ve Vakum vb. satın alacağım) Dürüst olmak gerekirse inancımı kaybettim ve düzgün bir girişimde bulunma konusunda cesaretim kırıldı.
Ciddi olarak düşündüğüm synth'lerden biri için eBay üzerinden Nitro-etan elde etmek için iyi bir kaynak buldum, diğer regeantlarla birlikte 'Tırnak Fırçası Koruyucu'nun sıvı bir formu olarak, ancak şu anda elimdeki ekipman olmadan yeteneğim konusunda hala tereddütlüydüm.
Bu ilk düşüşten sonra pozitif kalmaya ve Organik Kimya hakkında olabildiğince çok şey öğrenmeye çalışıyordum.
Her neyse, daha sonra diğer forumlarda okurken bu siteye rastladım ve içeriğin çok daha taze olduğu ve topluluğun gördüğüm diğerlerinden çok daha eğitimli göründüğü bu harika yeri buldum ve sonra özellikle dikkatimi çeken bu özel konuyu buldum. Videonun bir araya getirilme şeklini gerçekten çok sevdim ve şimdi ilk yasal denememde son ürün olarak 4-MMC üretmeye odaklandım.
Yakında gerçek bir deneme yapmak için gerekli tüm ekipmana sahip olacağım ve aynı anda çok fazla şey istemeden birkaç şey talep edip edemeyeceğimi umuyordum.
Bildiğim kadarıyla genel olarak oldukça sıkı bir şekilde kontrol edildiklerine inandığım için birkaç bariz malzeme dışında tüm malzemelere erişim buldum.
Bahsettiğim reaktifler 4-metilpropiofenon ve Methylamine Hydrochloride (%40 Sulu Çözelti).
Sıfırdan üretim ile ilgili aşağıda eklediğim her iki linki de okudum. Bununla birlikte, ilk olarak Metilamin ile merak ediyorum, oradaki başlıkta tam olarak aynı video yöntemini kullanırken tüm tarifi küçültmenin bir yolu var mı? Bu, ilk denemelerimi bir bütün olarak daha ekonomik hale getirerek bana gerçekten yardımcı olacaktır. Ya da burada bana gösterebileceğiniz daha küçük ölçekli bir yöntem var mı, bu da harika olurdu =)
Metilamin Hidroklorür-sentezi-büyük ölçekli
Ölçek boyutu ile ilgili olarak, 4-metilpropiofenon için bulduğum aşağıdaki önerilen yöntem benim için uygulanabilir, ancak bu aşamada buradaki bir uzmanın muhtemelen (lütfen) derinlemesine bir video hazırlayabileceğini veya biraz daha 'amatör kimyager' dostu lol olan iyi bir yöntem için beni doğru yöne yönlendirebileceğini umuyorum?
-4-metilpropiofenonun-toluenden-friedel-el sanatları-reaksiyonu ile sentezi-1kg-ölçek
Zaman ayırdığınız için teşekkürler beyler ve bayanlar, umarım yakın gelecekte yolculuklarım ve patika koşularım hakkında hepinizi bilgilendiririm. Kendimi mümkün olduğunca çok şey öğrenmeye adadım ve her türlü yardıma minnettarım. Bu şekilde tartışmak konusunda kendinizi daha rahat hissediyorsanız lütfen bana PM gönderin.
Şerefe,
Sitr1x.