Merhaba.
Bu reaksiyonla ilgili bir sorunum var. İki kez gerçekleştirmeyi denedim. Laboratuvar sınıfı reaktifler ve laboratuvar cam malzemeleri kullanıyorum. Reaktifleri orantılı olarak küçülttüm, çünkü 1 litrelik bir şişe kullanıyorum. Sorun, alüminyum amalgam kullanarak P2NP'yi indirgemeye çalıştığımda ortaya çıkıyor.
P2NP çözeltisini, kristalleri çözecek kadar ısıtarak hazırlıyorum.
Alüminyum amalgam (Al/Hg) özetinde yazıldığı gibi,
alüminyumu küçük topaklar halinde öğütmek için bir kahve değirmeni kullanıyorum.
HgCl2 ekledikten sonra 0,5 litre soğuk damıtılmış su döküyorum. 10 dakika sonra reaksiyon başlıyor.
İlk seferinde artık küçük kabarcıklar oluşmayana ve alüminyumun tamamı yüzene kadar bekledim, su bulanık gri renkteydi. Biraz soğuk damıtılmış su ile iki kez duruladım, iyice süzdüm. P2NP çözeltisini ekledim, herhangi bir reaksiyon gerçekleşmedi. P2NP'nin kısmen kristalleştiğini fark ettim. Reaksiyonu ısı ile başlatmayı denedim, ama işe yaramadı.
İkinci kez amalgamdan suyu boşalttığımda çok sayıda küçük kabarcık belirdi ve alüminyumun çoğu yüzeye çıktı, su bulanık gri renkteydi. Bir kez daha - biraz soğuk damıtılmış suyla iki kez duruladım, iyice süzdüm. P2NP ilavesinden sonra sonuç ilk denemeyle aynıydı. Karışımı ısıtmak işe yaramadı.
Neyi yanlış yapıyorum? Neyi değiştirmeliyim? Herhangi bir öneriniz var mı?
Her türlü yardım için minnettarım