PMK all/hg indirgeme ile ilgili sorunlar yaşıyorum, 240g keton rxn'den sonra büyük miktarda reaksiyona girmemiş alüminyum kaldı. Kap geri akış ile kendi kendine yaklaşık 65c'ye kadar ısındı ve 90 dakika boyunca 40c'ye düştü. Daha sonra 3-4 saat boyunca 50-60c'ye getirmek için ısı uygulandı.
Pasta tavaları kullanıldı ve 1 cm'lik küçük şeritler halinde kesildi ve %10 fazlası osmiyum yazmaya eklendi. Bazlama işleminden sonra ai düşürüldü. Daha sonra mallar toluen ile ekstrakte edildi ve naoh çözeltisi ile yıkandı. En az 100 g verim almayı umuyorum. Eğer olmazsa, o zaman boku yedim ve başka bir rxn için biraz daha para biriktirmek zorunda kalacağım ve sadece folyo kullanacağım, böylece yenilecek.
Belki %50 ai kaldığını hatırlıyorum. Bu %100 alüminyum tek kullanımlık fırın tepsileriydi. Amalgamasyonun başlaması için yaklaşık 45-60 dakika bekledim ve sadece birkaç parça yüzüyordu, bunun daha kalın ai olduğu için olduğunu varsaydım ... ama köpürme devam ediyordu, çözelti gümüşi bir görünüme sahipti ... Hazır görünüyordu. Ve rxn kendi kendine 65c'ye kadar ısındı, bu yüzden hazır olduğundan eminim... belki de sadece gaz verip verimi görmeliyim... İçimde kötü olacağına dair bir his var lol. D
osmiyum zaten fazladan alüminyum ekliyor mu? Belki de fazlalık üzerine fazlalık ekledim lol. Her neyse, kalın folyonun 200-300 g azaltma için uygun olacağını düşünüyorum. Keşke bunu fark etseydim ve bu büyük rxn'lerde folyo kullansaydım... ama böyle öğreniyorum. Eğer reaksiyon Al tavalarla 65c'ye çıkarsa, o zaman folyo ile çok ekzotermik olabilir, değil mi? Yani Al kalınlığım yerinde olabilir ve belki de tüm parçalar yüzene kadar daha uzun süre amalgamasyona izin vermeliyim? Bana öyle geliyordu ve ekzotermik reaksiyon başladı.
Eğer ölçek büyütmeye çalışırken biraz malzeme ve zaman harcıyorsam ve her seferinde daha kalın Al ile oynuyorsam, belki daha kalın bir folyoya sadık kalmam gerektiğini düşündüğümde, bu şekilde hepsi tüketilir ve sıcaklıklar 75c'ye kadar çıkabilir, ancak 70'in altında tutmak için soğutabilirim sorun değil. Osmiyum rotasına hazırlanmadan önce NMF rotasını bilseydim, o zaman NMF kullanıyor olurdum ve sanırım daha az sorun yaşardım.
Turta tavası çalışmasında elde ettiğim verimi rapor edeceğim.