DMT ve 5-meo-DMT için fisher indol rxn ile ilgili iki sorum var. Dietil asetal türevleri olarak korunan maskelenmiş aldehitlerle ilgili bir soru ve asidik ak. çözeltiden serbest bazı çıkarmak için kullanılan organik bir çözücü ile ilgili başka bir soru.
Soru 1: Her iki indol rnx'inde kullanılan korunmuş aldehitler aynı mıdır (DMT vs 5-meo-dmt)?
1. 5-MEO-DMT (bu bilgi
@William Dampier tarafından oluşturulan bir başlıktan alınmıştır (
http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhn...synthesis-of-5-meo-dmt-via-fischer-indole.11/)
Bu araştırmada 4,4-dietoksi-N,N-dimetil-butan-1-amin (CAS Numarası: 1116-77-4 ) ve 4-metoksifenilhidrazin hidroklorür kullanmaktadırlar
2. DMT (bu bilgi
@halohydrin tarafından oluşturulan bir konudan alınmıştır (xmrhfasfg5suueegrnc4gsgyi2tyclcy5oz7f5drnrodmdtob6t2ioyd.onion/)
Bu üründe (N,N-dimetilamino)bütanal dietil asetal (CAS Numarası: 1116-77-4) kullanılmaktadır.
Şimdi... bu iki fisher indolündeki (DMT vs 5-MEO-DMT) tek farkın kullanılan fenilhidrazin türleri olduğu düşünülüyor. Öyleyse, CAS Numarası: 1116-77-4'ün her ikisi için de kullanılabileceğini varsayıyorum? Sanırım kendi soruma cevap verdim, ama sadece teyide ihtiyacım var. Yanlışlıkla CAS Numarası: 1116-77-4
'ün yakın bir kuzeni olan
4-(N,N-Dimetilamino)bütanal Dimetil Asetal (CAS 19718-92-4) sipariş ettim
.
Soru 2: Triptamin ekstraksiyonları için kullanılan çözücüler
5-meo-dmt prosedüründen ,
"13. Süspansiyon
2-MeTHF (3x1,45 L, 10,0 vol) ile ekstrakte edildi; her ekstraksiyonun ardından katmanların 15 dakika çökmesine izin verildi, alt alkali su katmanı bir tambura ayrıldı ve üst organik katman toplandı.
14. Alt sulu katman atılmış ve birleştirilmiş
2-MeTHF organik katmanları 20 L'lik bir şişeye aktarılmıştır.
15. Çözelti vakumda yağlı amber bir kalıntıya konsantre edildi.
16. Kalıntı su, kalıntının taze
2-MeTHF (1,45 L, 10 vol) ile yeniden çözülmesi ve konsantrasyon adımının tekrarlanmasıyla azeotropik olarak uzaklaştırıldı.
17. Bu yağlı kalıntı, 117,68 g (%64,9 teorik verim) ham 5-MeO-DMT freebase elde etmek için 40-45 *C'de 1 saat boyunca vakum altında (10-20 mbar) döner buharlaştırıcıda kurutuldu."
DMT prosedüründen:
"9. Süspansiyon,
izopropil asetat veya DCM ile ikame edilebilen 3*1,45 L 2-Me-THF ile ekstrakte edilir
.
10, Organik tabakalar birleştirilir ve çözücü damıtma ile sıyrılır. Kalan yağlı kalıntı çözücü içinde yeniden çözülür ve yeniden konsantre edilir (su azeotropunu gidermek için)."
Aynı ikame 5-meo-dmt freebazın ekstraksiyonuna uygulanabilir mi ve kullanılabilecek çözücüler var mı (bazı çözücülerin gerçekten istenmeyen ara ürünler oluşturabileceğini biliyorum).
-Pahalı olduğu için 2-me-thf kullanmak istemiyorum (5-meo-dmt freebase ekstraksiyon prosedürü için kullanmış olmama rağmen, buharlaştığında kesinlikle 5-meo-dmt olan kalın bir yağ ile sonuçlandı.
-DMT içermeyen baz için izopropil asetat kullanmayı denedim, ama Tanrı aşkına buharlaşması çok uzun sürüyor! Vakum fırınında 30-40 mbarr'da 24 saat beklettim ve %75'i buharlaştı. Hatta 3 saat boyunca 40C'de 1MPa'da roto vap'a koydum... biraz buharlaştı. Sonra siktir et dedim ve su banyosunu 86C'ye getirdim ve hala buharlaşmadı!!!
Bazı çözümler:
İzopropil asetat solüsyonundaki DMT freebazı (DMT freebazın geri kalanını buharlaştırmadığımı varsayarak lol) DCM'yi izoporpil asetat solüsyonundan DCM ile ekstrakte etmek. DMT ile ilgili olarak iki çözücü ile bölme katsayılarını karşılaştırmam gerekirdi
Baştan başlayın ve ekstraksiyon için DCM kullanın.