Dört IPA kristalleştirme denemesi. Miktarlar, hacimler ve zamanlama ile tam rapor
veya HIZLI HER ZAMAN KÖTÜDÜR!
IPA saflığı >99,5'tir.
Gece boyunca beherde bırakılan serbest bazdan nispeten az miktarda MDMA HCl yapılmıştır. Bu nedenle renk açıkça hafif kahverengimsi veya sarımsı, her neyse, ancak testlerin 95 civarında saflık göstermesi dışında istenen renkten çok uzaktı. Numunenin ağırlığı - 22 gr, hesaplanan numune hacmi - 22 / 1.1 = 20 ml.
Karıştırıcı ocak gözü kullanıldı.
Tüm soğutmalar, havanın nem almasını önlemek için beher hava geçirmez şekilde kapatılarak yapılmıştır.
1. Önce 60 ml kaynar IPA 82.6C'yi karıştırma plakası üzerinde hazırladım, ardından hemen çözünen tuzu koydum. Bu kadar hızlı çözünme göz önüne alındığında, IPA hacminin çok büyük olduğuna karar verdim ve bir miktar buharlaştırdım.
Beher RT'ye kadar soğuması için ocak üzerinde bırakıldı, bu yaklaşık 80 dakika sürdü, ardından dondurucuya kaldırıldı.
Sonuç bir saat sonra kirli IPA izi olmadan yoğun bir lapa olarak geldi.
RT'ye kadar ısındıktan sonra RM'nin toplam hacmi 62-63 ml idi, bu da IPA kalıntılarının 42-43 ml olduğu anlamına geliyordu.
Sonuç: HATA!
2. RM RT'ye kadar ısıtıldı, ardından RM hacmini RT altında 87 ml'ye çıkarmak için biraz karıştırılarak belirli IPA eklendi.
RM tamamen çözünene kadar 75 C'ye kadar ısıtıldı. Daha sonra sıcak plakada RT'ye düşürüldü (daha önce olduğu gibi), bu 80 dakika sürdü, sonra dondurucuya taşındı.
Sonuç 5-6 saat sonra kontrol edildi: yine yoğun lapa.
3. RM biraz karıştırılarak RT'ye kadar ısıtıldı, ardından tamamen çözünene kadar 75 C'ye kadar ısıtıldı. Daha sonra sıcak plakada RT'ye düşürüldü (önceki gibi), bu 80 dakika sürdü, sonra buzdolabına taşındı.
Sonuç 1 saat sonra kontrol edildi: yine yoğun lapa.
4. RM biraz karıştırılarak RT'ye kadar ısıtıldı, ardından tamamen çözünene kadar 75 C'ye kadar ısıtıldı. Daha sonra sıcak plakada RT'ye düşürüldü (önceki gibi), bu 80 dakika sürdü ve bir süre RT'de bırakıldı. Isıtma bittikten sonra 120 dakika geçerken: dipte bazı kristaller ortaya çıktı. Bu noktada RM'nin toplam hacmi 81 ml idi - bu da ısıtma sırasında yaklaşık 6 ml'nin buharlaştığı anlamına geliyor.
Daha sonra RM'yi 240 dakika daha RT'de bıraktım. 240 dakika geçtikçe, kristaller oldukça görünür ve şeffaf hale geldi.
Bu nedenle, beher 2 saat boyunca gözle görülür bir değişiklik olmadan saçaklığa taşınmıştır.
Bir sonraki adımda beher, işlemi tamamlamak için dondurucuya taşındı.
Sonuç: BAŞARI!
Umarım bu tam açıklama yeni başlayanlara hacim ve zamanlama tahmini konusunda yardımcı olur ve benim hatalarımdan kaçınmalarını sağlar.
Toplam yeld 18,5 gr.
3,5 gr kirli IPA'da bir yerde ya da buharlaştı(((