Merhaba, organik kimyada oldukça yeniyim (9 ay kadar oldu, kimyada başka deneyimim yok) ve son birkaç ay içinde birkaç düzine kez Al/Hg yolu ile amfetamin sentezledim.
20L yuvarlak tabanlı bir şişede 120g P2NP'ye kadar indirgeyebildim. Son sentezlerde son ürünün saflığı olağanüstüydü.
Çoğu zaman amfetamin sülfatı sadece bir kez aseton ile saflaştırmak zorunda kaldım çünkü zaten çok beyazdı.
NaBH4/CuCl² rotasını ilginç buldum çünkü cıva ile çalışmaya büyük saygı duyuyorum, zaten üç kez şiddetli bir ekzotermik reaksiyona yol açmıştı, büyük bir miktar odaya dağılmıştı ve gelecekte onsuz yapmak istiyorum.
NaBH4/CuCl² ile indirgeme aynı zamanda sadece yarı boyutta bir şişeyle önemli ölçüde daha yüksek verim elde edilmesini sağlıyor.
Şimdiye kadar üç kez sentezledim. İlk seferde 80 g P2NP, ikinci seferde 200 g P2NP ve son seferde 250 g P2NP.
Sıcaklıklara tam olarak sadık kalmayı başardığım için sonuncusu hepsinden daha iyiydi.
Şunu da belirtmeliyim ki, P2NP uygulama sürecini kısaltmak için şişeyi buz dolu büyük bir kaba koyuyorum ve daha sonra bunu bir ocak üzerinde ısıtıyorum. 250g P2NP'nin tamamını 60°C'nin üzerine çıkmadan bir saatin dörtte üçü gibi bir sürede şişeye doldurabildim. Bu durum Borhidrür ile reaksiyonu etkiler mi?
Gösterilen tüm özene rağmen, sülfatın kar beyazı rengine rağmen sonunda biraz tatlı, keskin bir kokusu var. Kıvamı da çok daha kristal, ezildiğinde yumuşak bir şekilde çıtırdıyor.
Birkaç kez aseton ve DCM ile temizledim, Buchner hunisinde süzdüm vs.
Kesinlikle sülfata başka bir tuz katılmış gibi görünüyor.
Benzer bir şey hiç başınıza geldi mi?
Sodyum Borhidrür, tamamen çözünmemişse, amfetamin freebaz ile karışmış ve H²SO4 ile nötralize edildiğinde bir sodyum tuzuna dönüşmüş olabilir mi?
Bu madde burunda da fena halde yanıyor. Bir arkadaşımın burnundan bir nefes çektikten hemen sonra birkaç dakika boyunca sulu burun mukusu akmıştı.
Ve şimdi asıl soru: eğer içinde başka bir tuz varsa, iki maddeyi ayırmak için nasıl veya hangi yöntemi kullanabilirim?
Yavaş yavaş ipin ucuna geliyorum.
Tüm metni okuma sabrınız için şimdiden teşekkür ederim
Her türlü tavsiyeniz için minnettarım.
Bay Sihir