- Reaction score
- 166
Ще споделя с вас таблицата.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 281
Може би е справедливо само да се добави, че температури над 180 °C като посочените 200 и 210 °C със сигурност напълно разрушават P2P и дори формамида, като получените пари и газове са силно токсични. Вентилирайте всичко, което идва от горната част на кондензатора навън! Сериозно!
Поддържайте температура под 180 °C, по-добре под 175 °C, и калибрирайте инфрачервения термометър спрямо колбата/настройката, която използвате, иначе никога няма да разберете точно колко е гореща.
Успех
Поддържайте температура под 180 °C, по-добре под 175 °C, и калибрирайте инфрачервения термометър спрямо колбата/настройката, която използвате, иначе никога няма да разберете точно колко е гореща.
Успех
↑View previous replies…
- Reaction score
- 10
Но колко минути, 30 минути, както е посочено, или 10 минути, разделени на три порции при 60w? 150 - 160C?
Искам да пробвам този синтез, тъй като имам колега, който случайно има микровълнов реактор
@G.Patton @William Dampier Някакъв принос по въпроса?
- 15 минути общо?, защото съм чел, че някои са направили това.
Искам да пробвам този синтез, тъй като имам колега, който случайно има микровълнов реактор
@G.Patton @William Dampier Някакъв принос по въпроса?
- Или може би краят на реакцията се определя, когато газовете престанат да се отделят?
Last edited:
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 281
Прилагам статията и можете да разгледате сами. Видях публикация на друго място, където някой твърди, че има добри добиви като 80% в модифицирана домашна микровълнова печка (дупка за кондензатор) с температури не по-високи от 175°C, за да се избегне разлагането на формамида. Не бяха дадени повече подробности за това.