1. Парната дестилация ще отдели аминовата смес много слабо, вакуумната дестилация е най-доброто решение и е доста бърза при наличието на силен вакуум.
2. Страхувам се да излъжа, но доколкото си спомням, след еднократно разделяне на изомерите крайният състав на "d-изомера на тартарата" е около 80-90% от d-изомера, а останалото е l-изомер.
3. Направих стъкло без разделяне на изомерите от смес от алкохол и малко количество вода + допълнителни компоненти, получих стъклена монолитна маса, при пълното изсъхване се появиха пукнатини, особено ако кристалите се промият с ацетон (не повтаряйте грешката ми), но масата остана прозрачна. В моя случай не използвах стъклени съдове за кристализация и други нюанси, прекарах 2-3 месеца в избор на техника.
Преди този метод се опитах да направя от разтопена сол, получиха се монолитни парчета, но не прозрачни, а само петна от прозрачни кристали. Имаше идея да направя нещо като зоново топене.
Защо трябва да ви доказвам нещо? Споделих опита си, ако не се интересувате от него, това си е ваша лична работа. Наистина ли мислите, че ми трябват вашите 250 грама, това изобщо не ме интересува, няма да се занимавам с дреболии. Потребителите не дават обективна оценка на чистотата на веществата, достатъчно е да ги попитате кое е по-добро мефедрон на прах или голям кристал, познайте какво ще отговорят ... Половината от ефекта на наркотиците (стимулантите със сигурност) е техният външен вид)))
Почти забравих, ако планирате да дестилирате във вакуум, тогава определено ви трябва паяк, тъй като ще има леко кипящи фракции на боклука, с помощта на паяка можете да смените приемната колба, без да спирате дестилацията на амина, подобно на револвер, но вместо патрони, колби.