Здравейте,
Имам въпрос относно лабораторното оборудване,
Освен боросиликатно стъкло, какви други видове материали могат да се използват като реактор?
Ще повлияе ли това на качеството на синтеза?
Какво оборудване се препоръчва за синтез на 500 P2NP g.?
Благодаря ви.
Имам въпрос относно лабораторното оборудване,
Освен боросиликатно стъкло, какви други видове материали могат да се използват като реактор?
Ще повлияе ли това на качеството на синтеза?
Какво оборудване се препоръчва за синтез на 500 P2NP g.?
Благодаря ви.
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
ПП. HDPE или дори метал, ако нанесете защитно PTFE покритие върху цялата вътрешна повърхност.
Барел в барел, така че да можете да охлаждате и нагрявате. Голям кондензатор, направен от тръба в тръба. отвор за кондензатора, отвор за тефлонов адаптер за горно разбъркване (Или голяма бормашина за смесване на цимент, закачена за регулатор). алуминият ви трябва да е по-дебел от под 50-100 г реакции, много по-дебел, иначе ще излезе кондензатора.Казано е, че границата е 100 г, но съм убеден, че можете да увеличите много повече. тук има един човек, за когото знам, че прави реакции от 1 кг по този метод и по думите му амалгамирането отнема "часове" и се използва алуминиева ламарина.
Барел в барел, така че да можете да охлаждате и нагрявате. Голям кондензатор, направен от тръба в тръба. отвор за кондензатора, отвор за тефлонов адаптер за горно разбъркване (Или голяма бормашина за смесване на цимент, закачена за регулатор). алуминият ви трябва да е по-дебел от под 50-100 г реакции, много по-дебел, иначе ще излезе кондензатора.Казано е, че границата е 100 г, но съм убеден, че можете да увеличите много повече. тук има един човек, за когото знам, че прави реакции от 1 кг по този метод и по думите му амалгамирането отнема "часове" и се използва алуминиева ламарина.
↑View previous replies…
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Не, не би трябвало да повлияе на качеството, но внимавайте, при стайна темп. и hdpe, и pp са подходящи за почти всичко, но при 110*С започват да се деформират, особено под въздействието на разтворители, киселини и др.
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Да, но при първото добавяне температурата може внезапно да се повиши повече от това
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Работих добре с 0,25-3 мм "лист" ,казвам в кавички, защото той се огъва лесно на ръка. Нарязвам на малки размери и правя 1-2 секунди блендиране в кафемелачка/блендер само за малко повърхност