Не мисля така.
В Уикипедия е казано: "Не е възможно да се говори за химични вещества:
Разтвор на паладиев хлорид и солна киселина се комбинира с водна суспензия на активен въглен. След това паладият(II) се редуцира чрез добавяне на формалдехид. Натоварването с паладий обикновено е между 5 и 10 %. Често каталитичната смес се съхранява влажна.
Когато размените изомерите на винената киселина, тогава всичко е просто обратното. Амфоровият изомер, който е бил в органичната фаза, ще бъде във водата, а солта (водоразтворима) ще бъде в органичната. Знам, че някои хора използват L винена киселина (въпреки че е по-трудно да се получи), защото тогава D амфетаминът ще бъде във водната фаза.
Извинете за аматьорския въпрос, но когато четях за винената киселина в Уикипедия, имаше един ред, който малко ме обърка:
Когато прочетох горния текст "dextro tartaric acid or L-(+)-tartaric acid", аз го прочетох като "dextro tartaric acidAKA L-(+)-tartaric acid".
Което ме кара да се замисля, ако се опитвам да изолирам изомера на декстроамфетамина, трябва ли да купувам L-(+)-винена киселина (като тази)? Или D-(-)-винена киселина (като тази)? Наистина се надявам да е D-(-)-винена киселина, защото това е, което вече имам.
Здравейте, можете да използвате и двата вида. Аз написах метода за L-винена киселина. Прочетете коментарите по-горе. Въпросът ви вече е обсъждан няколко пъти.
Също така прочетете тази тема.
@G.Patton - Този процес на оптично разрешаване с използване на d-винена киселина приложим ли е за други амфетамини? По-конкретно за 4-флуороамфетамин, 4-флуорометамфетамин и обикновен метамфетамин?
Винаги съм добавял GAA и понякога съм използвал и 80% оцетна киселина, но по-късно днес ще опитам изобщо без оцетна киселина. Какво съотношение на IPA:вода използвате във вашия разтвор на P2NP?