Je třeba převzít molekulovou hmotnost benzaldehydu i P2NP. 100 g benzaldehydu je necelý 1 mol, 100 g P2NP je přibližně 0,7 molu. To znamená, že máte asi 70 % teoretického výtěžku.
Děkujeme. Měl jsem 100 ml nitroetanu a 1 mol = 75 g.
Tak jsem zvýšil benzaldehyd, aby byl mírný přebytek, ale nevěděl jsem, jak vypočítat %výtěžek.
Pokud to tak bylo, udělal jsem 1,333333 molů nitroethanu.
Snažil jsem se to zpracovat, ale bojoval jsem s tím.
Použil jsem tedy 1,3333333333 mols nitroetanu.
A 1,338107802487749 mols benzaldehydu, což je velmi mírný přebytek. Znamená to, že nitroethan je můj limitující faktor? Je to tedy yied/1,333333333?
Omlouvám se, ale až to pochopím, nebudu se ptát znovu.
Ne, přinejmenším ne s přijatelnou výtěžností. Mohli byste zkusit volně vázat soli aminokyselin z doplňků a podobně(jen teorie). Nebo pokud jste v EU, mohu vám nějaké poslat.
Upřímně řečeno, má některý z katalyzátorů nějakou výhodu? Je n-butylamin lepší než cyklohexylamin, nebo je to naopak? Nebo lepší a lepší - modifikují nějak reakci z hlediska výtěžku, citlivosti nebo robustnosti? Který z nich by si naši odborníci vybrali, kdyby měli k dispozici oba?
V žádném případě nejsem odborník, ale vyzkoušel jsem : n-butyl, cyklohexil, monoetanolo, NaOH, Dibutil. Všechny primární aminy fungovaly skvěle, vše ostatní bylo nepřijatelné, takže jsem vybral asi nejméně smradlavý primární amin.
Ahoj všem!!! Příliš velké poměry Prosím, řekněte mi na 200 ml benzaldehydu a nitroetanu, kolik octa a izoproponu je třeba acetamidu, pokud je to možné, kolik ho použít?
Použil jsem přísadu pro obohacení paliva Nipron ®™ cas 79-24-3 čistý nitroethan na bázi, 100 ml s octanem amonným a benzldehydem k výrobě p2np zdálo se mi to v pořádku jen těžko krystalizovalo. jen jsem tam hodil malou kostku dusíku, aby to bylo dostatečně studené.