Tento recept jsem našel v knize Uncle Fester
Syntéza amfetaminu pomocí Leuckartovy reakce
Kouzlo reakce spočívá v tom, že se fenylaceton a formamid dají dohromady několikrát.
dní před reakcí.
I díl fenylacetonu a 2 díly fonnamidu musí stát při pokojové teplotě nejméně 24 hodin nebo musí být v klidu.
více. Myslím, že nejlepší je týden. Mělo by se protřepávat dvakrát denně nebo častěji. Domnívám se, že formamid je
pomalu reaguje s fenylacetonem, takže čím déle to bude stát, tím lépe!
Možná, že když je teplota vyšší, reaguje rychleji. Někteří lidé to nechávají jen jeden den, ale pokud
máte čas, proč to nenechat stát jeden nebo dva týdny?
Těsně předtím, než mě zatkli, jsem měřil pH směsi a věřím, že se mění.
každý den. S trochou trpělivosti byste měli být schopni zjistit, jak dlouho je nejlepší nechat ji stát.
nechat stát.
Varování: NIKDY nedávejte do směsi kyselinu mravenčí. Všechno se tím zničí a vy
budete muset začít znovu.
Nyní jste tedy týden čekali a můžete se do toho pustit. Vložte směs do sklenice
baňky s vroucími třískami. Měli byste jich použít co nejvíce, protože potřebujete malé bublinky.
To je velmi důležité! ! S kondenzátorem nahoře pro refluxování musí voda uvnitř kondenzátoru
nesmí být příliš studená, protože čpavek ucpe otvor v kondenzátoru, takže 30 °C je dobrá teplota.
teplota je pro ni vhodná. Můžete dokonce vypustit všechnu vodu, pokud vám nevadí zápach čpavku.
Těsně předtím, než začnete, vezmete trochu kyseliny fonové a přidáte ji do směsi. Pouze
stačí jen trochu; například pro třílitrovou směs přidejte Scc. Víc už nic neudělá. Pokud dáte do
příliš mnoho, prostě zahřívejte baňku bez kondenzátoru, dokud se teplota nezvýší na 1 60- 1 65°.
C a pak znovu nasaďte kondenzátor.
Nyní musíte zvýšit teplotu na 1 80 °C, někdy i o něco výše, v závislosti na tom, zda je teplota vyšší nebo nižší.
podle kvality vašeho formamidu. Zde se používá průmyslová kvalita. Nikdy jsem neměl žádné problémy, protože
pokud je čistý.
Po dosažení požadované teploty nechte směs hodinu ret1uxovat. Směs
změní barvu ze světle žluté na tmavě žlutou. Pokud začne tmavnout, je vaše teplota příliš vysoká.
vysoká.
Po jedné hodině nechte směs vychladnout, nebo pokud se jedná o malou dávku, vezměte nálevku naplněnou vodou.
vodou a smíchejte ji se svou dávkou. V této fázi nepoužívejte žádný louh.
Nyní vyjměte olej a smíchejte jej s dvojnásobným množstvím kyseliny chlorovodíkové. Nechte ji refluxovat po dobu
hodinu.
Nyní je třeba oddělit louh. Nejlepší je nechat to nejprve vychladnout, ale pokud
jde o malou dávku a velký separační trychtýř, můžete to risknout. Také je potřeba velmi dobře protřepat
zde.
Vezměte olejovou vrstvu a začněte ji destilovat v maximálním vakuu.
Vezměte destilovaný produkt a smíchejte jej s dvojnásobným množstvím alkoholu, metanolu, acetonu,
nebo čímkoli, co považujete za nejlepší. Nyní vezměte 20% H2S04 a pomalu jej přidávejte, dokud nebude p H 7 . Pokud
H2S04 přidali příliš mnoho, stačí vrátit pH zpět pomocí louhu.
Nyní produkt odfiltrujte a nechte jej vyschnout. Velké dávky se suší dlouho, takže lidé zde
je dávají do odstředivky. Vezměte velké prostěradlo, vložte do něj svou dávku a nechte ji roztočit. (Buďte opatrní.
s jiskrami a podobně")
čas.
Místo formamidu můžete také použít fonát amonný. Kyselinu mravenčí zde nepotřebujete.
Nyní se snažím provést reakci pouze s amoniakem, ale na tom ještě pracuji.
Pokud máte nějaké otázky, napište mi a zeptejte se. Pokračujte v dobré práci a mějte se dobře