ACAB, ξαναδιάβασα την ανάρτησή σας και νομίζω ότι το κλειδί του προβλήματος βρίσκεται σε αυτή την πρόταση:
`Εδώ παρατηρείται ότι η βάση της αμφεταμίνης δεν αναμιγνύεται πλήρως με τον πετρελαϊκό αιθέρα και σχηματίζονται και εδώ δύο στρώματα.` Αυτό σημαίνει ότι το στρώμα που εξάγετε ως `λιπαρή βάση` δεν είναι καθαρή λιπαρή βάση. Γιατί δεν χρησιμοποιείτε και εδώ πετρελαϊκό αιθέρα (ή άλλο μη πολικό διαλύτη); Εννοώ ότι από το σημείο που τα διαλύματά σας φτάνουν στο pH12 και σχηματίζεται ένα στρώμα, είναι εντάξει, να διαχωρίσετε το ελαιώδες στρώμα, αλλά βάλτε αυτό στο διαχωριστικό χωνί και προσθέστε ίση ποσότητα πετρελαϊκού αιθέρα, στη συνέχεια, αποθηκεύστε το στρώμα του πετρελαϊκού αιθέρα στο Ehrlenmeyer αν σχηματίζονται δύο στρώματα. Το μη στρώμα πετρελαϊκού αιθέρα (εάν σχηματιστεί) μπορείτε να το προσθέσετε στο αρχικό νερό και στη συνέχεια να το εκχυλίσετε με το υπόλοιπο νερό. Χρησιμοποιώντας μόνο το 10% του όγκου του νερού 3 φορές είναι πιθανώς πολύ λίγο, χρησιμοποιήστε 30% και μετά 20% και μετά 20%.
Ξέρω ότι είναι αρκετός αιθέρας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό ως δείκτη: το νερό γίνεται σχεδόν διαυγές όταν έχει εκχυλιστεί το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου.
Συνδυάστε τα κλάσματα του αιθέρα βενζίνης προσθέστε τα στο διαχωριστικό χωνί και πλύνετε τουλάχιστον 2-3Χ με απεσταγμένο νερό και στη συνέχεια 1Χ με άλμη (κορεσμένο διάλυμα NaCl). Στη συνέχεια αρχίστε την ξήρανση, αλλά προσθέστε μόνο `αρκετό` MgSO4, όχι `περισσότερο είναι καλύτερο`. Όταν το MgSO4 παρουσιάζει φαινόμενο χιονοστιβάδας μετά από 15-20 λεπτά, τότε είστε καλά. Εάν έχετε κόσκινο mol, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτό αντί για MgSO4/Na2SO4. Φιλτράρετε το MgSO4 με βαρύτητα. Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα καθώς έχει αρκετά μικρό μοριακό μέγεθος και μπορεί να περάσει μέσα από κάποια φίλτρα και να χρειαστεί να φιλτραριστεί περισσότερες από μία φορές.
Όταν έχετε τον καθαρό και ξηρό αιθέρα βενζίνης σας τότε αποστάξτε τον, έτσι ώστε χρησιμοποιώντας περισσότερο πριν δεν θα έχει σημασία, θα τον πάρετε πίσω. Αυτό θα πρέπει να το κάνετε ούτως ή άλλως με τους περισσότερους από τους διαλύτες σας.
Επίσης, ως γενικός κανόνας, όταν ψύχετε ή απλά αφήνετε έξω οποιαδήποτε ξηρά διαλύματα, μην ξεχνάτε ποτέ να τα καλύπτετε με μεμβράνη κουζίνας και ένα λαστιχάκι, ώστε να είναι αεροστεγή.
Ενημερώστε μας αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται αν ακολουθήσετε αυτόν τον τρόπο.