Δεν το εκλαμβάνω ως αμφισβήτηση
. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον με πληροφορίες. Καθώς δεν έχω δοκιμάσει αυτή τη μετατροπή (ούτε από ρακεμική ούτε από D-αμφεταμίνη), μπορώ να βασιστώ μόνο στις σημειώσεις του Rhodium για το
Παρεμπιπτόντως θα χρησιμοποιούσα μόνο ρακεμική αμφεταμίνη, καθώς η μεθαμφεταμίνη μπορεί να αναλυθεί με τις ίδιες μεθόδους όπως η αμφεταμίνη και γιατί να ρισκάρουμε πολύτιμο D ισομερές όταν τα τελικά αποτελέσματα δεν είναι γνωστά.
"Φορμαλδεΰδη και αμάλγαμα αλουμινίου
Οι Ν-μεθυλ-αμφεταμίνες παρασκευάστηκαν με την αντίδραση της αντίστοιχης αμφεταμίνης με φορμαλδεΰδη και αναγωγή απουσία οξέος. Έτσι, ένα μίγμα 1 mole ελεύθερης βάσης αμφεταμίνης (136g) και 1 mole υδατικής φορμαλδεΰδης (81ml 37% ή 75ml 40%) σε 350 ml αλκοόλης και περίσσεια αμαλγάματος αργιλίου αναχθεί επί αρκετές ώρες, προστεθεί νερό, διηθηθεί το υδροξείδιο του αργιλίου, το διάλυμα οξυνθεί και εξατμισθεί και η ελεύθερη βάση διαχωρισθεί με τη βοήθεια αλκαλίων δίνοντας φαινυλο-Ν-μεθυλο-ισοπροπυλαμίνη, που μετατρέπεται σε υδροχλωρίδιο, mp 140°C.
Ομοίως, 70g d-αμφεταμίνης σε αλκοόλη με αλουμίνιο και 1 mol φορμαλδεΰδης έδωσαν d-μεθαμφεταμίνη, η οποία μετατράπηκε στο φωσφορικό άλας. Η
1-φαινυλ-2-αμινοπροπανόλη έδωσε ομοίως εφεδρίνη.
(Η υπογράμμιση από εμένα.)
Εν πάση περιπτώσει, εξακολουθώ να προσκαλώ οποιονδήποτε έξω από οποιονδήποτε να μοιραστεί την εμπειρία του έχοντας δοκιμάσει πραγματικά αυτή τη σύνθεση και έχοντας κάποια πραγματική εμπειρία με αυτήν. Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή, αλλά θα ήταν καλό να ξέρω ότι πραγματικά λειτουργεί πριν θυσιάσω πολύ υλικό και χρόνο. Η άλλη επιλογή είναι να ξεκινήσω από το P2NP αναγάγοντάς το στην ιμίνη και στη συνέχεια να υδρολύσω σε όξινο περιβάλλον το P2P, αλλά αυτό περιλαμβάνει στη συνέχεια μια περαιτέρω αμίνωση του P2P με μεθυλαμίνη, η οποία νομίζω ότι είναι υπερβολική, καθώς έχει ήδη γίνει μια (μετά από συμπύκνωση της βενζαλδεΰδης με νιτροαιθάνιο). Η μέθοδος που θα χρησιμοποιούσα απαιτεί επίσης αρκετή ποσότητα οξικού οξέος για να αναχθεί π.χ. σε καταλύτη σιδήρου και στη συνέχεια να υδρολυθεί με το οξύ. Αν δεν υπάρχει κάποιος που να το έχει δοκιμάσει, τότε θα κάνω μια σύγκριση και θα ενημερώσω τα μέλη του φόρουμ.