Elvégezhet egy extrakciót, és száríthatja a kivonatát MgSO4 vagy más szárítószer felett. Nem tudom, hogy honnan származik és bármilyen a piacáról, nem tudok válaszolni a savakról. Vásárolja meg itt. Kénsavat kaphatsz akkumulátoros elektrolitból Koncentrált kénsav előállítása itthon
UK. Az egyetlen dolog, ami meggátol abban, hogy magam állítsam elő a kénsavat, az a tisztítási rész, mert ez magában foglalja a kénsav felforralását magas hőmérsékleten. és úgy tűnik, hogy egyetlen eladó sem árul itt tiszta savakat.
Szia @G.Patton. Milyen gáz szabadul fel ebben a reakcióban? Olvastam az interneten, hogy a NaBH4 HCN gázt szabadíthat fel? Azt hiszem, hogy ez nem ez az eset, de van valami lehetőség, hogyan tudom sajnos ezt megtenni? Olvastam, hogy a NaBH4 vízzel reagálva H2 gázt is felszabadít. Milyen gáz szabadul fel P2NP hozzáadásával NaBH4 oldatba NaBH4 IPA/vízben? Sajnálom, hogy túl sok kérdésem van, de nem akarom megölni magam valami hülye hibával.
Tehát a biztonság érdekében jobb az elektromos fűtőberendezés használata, mint a propán-bután? Mennyi hidrogén készül? Littlebit vagy sokat? A probléma az, hogy csak propán-bután fűtőberendezésem van, csak kb. 20g P2NP-t fogok csinálni. Veszélyes ebben a méretben propán-bután fűtőberendezést használni?
Természetesen
A reakcióegyenlet és a gáz moláris állandója (22,4 l/mol) alapján kiszámítható.
Nyílt láng használatát erősen nem ajánlom, mert hidrogént fogsz kapni, és a laborod felrobbanhat.
Kétségtelen. A NaOH-oldat hozzáadásakor, ha a PH eléri a 11-et, mielőtt a teljes oldatot hozzáadnám, abba kell hagynom a hozzáadást? És ha több NaOH-oldatot adok hozzá, és így túl bázissá válik, akkor lesz-e probléma? Köszönöm a figyelmeteket.
Ebben a szintézisben használhatok 95%-os etanolt az IPA helyett? Azt hiszem, bármilyen tiszta alkohol működne, de nem árt megkérdezni.
Mi lenne a második és a harmadik legjobb lehetőség az acetonhoz képest? Nehezen tudok acetonhoz jutni.