Sveiki, puiši, tikai dalos ar jaunākajiem atklājumiem. Esmu atgriezies pie `senās labās Al/Hg amalgamas reakcijas, vienkārši tāpēc, ka man nebija pietiekami daudz NaBH4, un negribēju tam tērēt naudu. Agrāk es izmantoju Al/Hg, bet man nekad neizdevās izskalot ar ūdeni, kas - kā redzu - traucē daudzus jaunpienācējus šeit. Galvenais, kas, manuprāt, jums palīdzēs, ir dažu mazu un būtisku detaļu uzsvēršana:
- obligāti jāizmanto pēc iespējas biezāka folija, aizmirstiet par lielveikalu foliju, lai gan dažkārt arī tur var atrast biezāku. Es internetā pasūtīju Al foliju, kuras biezums ir zināms, manuprāt, aptuveni 25 mikroni. Tas padara Amalgamēšanu daudz lēnāku, tāpēc jums ir vairāk laika izvēlēties pareizo brīdi un pat sagatavot citas sastāvdaļas, ja vēl neesat to izdarījis.
- Folijai nav obligāti jābūt maltai kafijai, lai gan neesmu veicis salīdzinājumu, manas ražas bija tuvu 80%.
- Izskalojiet ātri un nelietojiet pārāk daudz ūdens. Esmu izmēģinājis tikai vienu skalošanu.
- Ātrums: ātri pievienojiet ūdeni, pāris reizes sakratiet un ātri filtrējiet.
- Kad ir amalgamētā folija, pievienojiet reaģentus/prekursorus un vērojiet, kas notiek. Šajā posmā atdzesēšanai neizmantojiet ledus ūdens vannu. Reakcija sāksies ne tik strauji un pēc dažām sekundēm, tāpēc jums būs vairāk laika pievienot kondensatoru, neieelpojot pārāk daudz gāzes.
- Pagaidiet, līdz reakcija ir noteikti sākusies un gandrīz sāk izkļūt no kontroles (bet arī negaidiet pārāk ilgi, līdz tā sāks vārīties, citādi jūs nogalināsiet savu reakciju. Būtībā jāgaida, līdz sāk burbuļot un kolba kļūst ļoti karsta, tad jāsāk to dzesēt.
- Es sagriezu 45 g folijas, un tas nebija pārāk daudz, tās izmērs bija apmēram puse no mazas sērkociņu kastītes. Sagriezto foliju uzreiz pievieno kolbā.
- Ar šo metodi es sasniedzu apmēram 80 %, precīzu iznākumu es neaprēķināju, bet tas bija diezgan labs daudzums.
= HgNO3 vietā es izmantoju HgCl2, bet es nedomāju, ka tas ir būtiski.
- Izmantojot divus kondensatorus, 2 L kolbā samazināju 35 g P2NP, mēģināšu palielināt, kad man būs lielāka kolba. Piemēram, 70 g 5 l kolbā, reaģents/kolbas lielums, iespējams, nav lineārs.
- Esmu izmēģinājis tikai vienu ātru mazgāšanu, un tā bija fan1tastiska. Es to iesaku arī citiem, tad mēģiniet palielināt skalošanas reižu skaitu.
Rezumējot: folijas biezums ir svarīgs, jo īpaši iesācējam, un to nevajag uzreiz atdzesēt; svarīgi ir arī būt pacietīgam un pagaidīt, kamēr visa folija izkļūst virspusē, nevajag būt pārāk ātram, jo tas aizņem vairāk laika, bet jums ir arī lielāka iespēja.