- Reaction score
- 5
Vakar izmēģināju metodi ar mikroviļņu krāsni, un patiesībā rezultāts ir interesants.
Maizes krāsnī sajaucu 20 g 5449-12-7 un 20 ml 85% ortofosforskābes.
Ielieku mikroviļņu krāsnī (700 W) un iestatīju mazāko jaudu. 5 -7 sekundes sildīšana un 10-15 sekundes bremzēšana maisījuma sajaukšanai un atdzesēšanai, jo temperatūra bija pārāk augsta. Kopumā 1 minūte aktīvās karsēšanas.
Pēc sildīšanas pievienoju 50 ml destilēta ūdens.
Pēc tam ekstrahēja ar dietilēteri (3x20 ml) un mazgāja ar sālījumu (3x100 ml).
Žāvē ar magnija sulfātu un iztvaicē ēteri:
Iegūts ļoti labi izskatīgs produkts, bet no 20 g pulvera tikai 7 g.
Es mēģināju vēlreiz karsēt mikroviļņu krāsnī ilgāk - 2 minūtes, bet nekādas atšķirības nebija - iznākums bija tāds pats (baidījos no pārkaršanas, jo pārāk liela karstuma rezultātā mikroviļņu krāsnī veidojas cieta, caurspīdīga stiklaina virsma, ko nevar noņemt no cepļa).
Vai ir kāda metode, kā uzlabot iznākumu mikroviļņu krāsnī? Jo tagad tas joprojām ir 30-40 %?
Maizes krāsnī sajaucu 20 g 5449-12-7 un 20 ml 85% ortofosforskābes.
Ielieku mikroviļņu krāsnī (700 W) un iestatīju mazāko jaudu. 5 -7 sekundes sildīšana un 10-15 sekundes bremzēšana maisījuma sajaukšanai un atdzesēšanai, jo temperatūra bija pārāk augsta. Kopumā 1 minūte aktīvās karsēšanas.
Pēc sildīšanas pievienoju 50 ml destilēta ūdens.
Pēc tam ekstrahēja ar dietilēteri (3x20 ml) un mazgāja ar sālījumu (3x100 ml).
Žāvē ar magnija sulfātu un iztvaicē ēteri:
Iegūts ļoti labi izskatīgs produkts, bet no 20 g pulvera tikai 7 g.
Es mēģināju vēlreiz karsēt mikroviļņu krāsnī ilgāk - 2 minūtes, bet nekādas atšķirības nebija - iznākums bija tāds pats (baidījos no pārkaršanas, jo pārāk liela karstuma rezultātā mikroviļņu krāsnī veidojas cieta, caurspīdīga stiklaina virsma, ko nevar noņemt no cepļa).
Vai ir kāda metode, kā uzlabot iznākumu mikroviļņu krāsnī? Jo tagad tas joprojām ir 30-40 %?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159
Es to darīju vakar, saņēmu gandrīz tādu pašu rezultātu. Tomēr novēroju vienu lietu, ka tad, kad es to nesajaucu uzreiz, šķita, ka veidojas vairāk p2p, bet pēc sajaukšanas tas neatgriezās uz virsmas. Kāda veida emulģēšana ar apakšējo slāni vai nepareizs novērojums no manas puses?
↑View previous replies…
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159
Es nezinu. Vienmēr ir bijuši tikai 2 slāņi, mākoņaini balts apakšējais slānis un gaiši dzeltens slānis virsū. Nekad nav bijis nekas brūns kā citās fotogrāfijās. Iespējams, ka p2p nav p2p, jo es neesmu pazīstams ar p2p un neesmu to nekādā veidā pārbaudījis. Kas ir glicidāta eļļa? Glikskābe?
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 159
Esmu diezgan pārliecināts, ka viņš šo fotogrāfiju uzņēma istabas temperatūrā.