- Reaction score
- 166
Podzielę się z wami tabelą.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 281
Może warto dodać, że temperatury powyżej 180°C, jak wspomniane 200 i 210°C, z pewnością całkowicie niszczą P2P, a nawet formamid, a powstające opary i gazy są wysoce toksyczne. Wszystko, co pochodzi z górnej części skraplacza, należy odprowadzać na zewnątrz! Poważnie!
Utrzymuj temperaturę poniżej 180, lepiej poniżej 175°C i skalibruj termometr na podczerwień do używanej kolby/zestawu, w przeciwnym razie nigdy nie będziesz dokładnie wiedzieć, jak gorąca jest.
Powodzenia
Utrzymuj temperaturę poniżej 180, lepiej poniżej 175°C i skalibruj termometr na podczerwień do używanej kolby/zestawu, w przeciwnym razie nigdy nie będziesz dokładnie wiedzieć, jak gorąca jest.
Powodzenia
↑View previous replies…
- Reaction score
- 10
Ale ile minut, 30 minut jak napisano, czy 10 minut podzielone na trzy porcje przy 60W? 150 - 160C?
Chcę spróbować tej syntezy, ponieważ mam kolegę, który ma reaktor mikrofalowy
@G.Patton @William Dampier Jakieś opinie na ten temat?
- Łącznie 15 minut? Bo czytałem, że niektórzy tak robili.
Chcę spróbować tej syntezy, ponieważ mam kolegę, który ma reaktor mikrofalowy
@G.Patton @William Dampier Jakieś opinie na ten temat?
- A może koniec reakcji jest określany , gdy gazy przestają być uwalniane?
Last edited:
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 281
Załączam artykuł i możesz sam sprawdzić. Widziałem post w innym miejscu, w którym ktoś twierdzi, że uzyskuje się 80% wydajności w zmodyfikowanej domowej kuchence mikrofalowej (otwór na skraplacz) w temperaturze nieprzekraczającej 175°C, aby uniknąć rozkładu formamidu. Nie podano dalszych szczegółów na ten temat.