- Reaction score
- 0
Zmagam się więc z krokiem 8. Wydaje mi się, że jest tu dużo strat i marnotrawstwa. Przeniosłem ekstrakt z lejka sep, dodałem magnez i umieściłem w zamrażarce. Teraz tutaj zrobiłem filtr z próżnią. Myślę, że Buchner jest o wiele lepszy niż konfiguracja, którą dostałem, ponieważ przecieka i objętość jest zbyt duża. Więc po pierwsze, kiedy wlewasz do zestawu, powinieneś wrzucić całość... Nie rozumiem, jak prawidłowo odlać ekstrakcję eterową bez dostania się do niej magnezu, chyba że nie wylewam całego ekstraktu, wtedy w tym momencie mam dużo ekstraktu z magnezem, co mam zrobić z pozostałą częścią do oddzielenia. Załączyłem również zdjęcia wycieku. Co mam z tym zrobić? Czy to wszystko odpady? Jeśli magnez przedostał się przez filtr, co powinienem zrobić? Zasadniczo utknąłem i czekam na tym etapie
Attachments
↑View previous replies…
- Reaction score
- 112
- Reaction score
- 0
To filtr próżniowy joanlab... Był tani, ale jego konstrukcja jest niewłaściwa i pozwala na przeciekanie rzeczy na zewnątrz... Tak, spróbuję nalać inaczej, przeczytałem lepki Patton napisał pomocne w wyjaśnianiu rzeczy trochę
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 168
- By ACAB
@deeperdive36 Wygląda na to, że jest to przegub kulowy, który jest trzymany razem za pomocą zacisku.
Czy próbowałeś wcześniej nasmarować przegub kulowy smarem do szlifowania i obrócić kulę, aż szlifowanie stanie się wyraźne?
To powinno rozwiązać problem.
Czy próbowałeś wcześniej nasmarować przegub kulowy smarem do szlifowania i obrócić kulę, aż szlifowanie stanie się wyraźne?
To powinno rozwiązać problem.
- Reaction score
- 0
Ahh pamiętam, że gdzieś czytałem o smarowaniu. Spróbuję dzisiaj, mam nadzieję, że to rozwiąże problem. Dzięki.