Witam,
Mam pytanie dotyczące sprzętu laboratoryjnego,
Oprócz szkła borokrzemowego, jakie inne rodzaje materiałów mogą być używane jako reaktor?
Czy wpłynie to na jakość syntezy?
Jaki sprzęt jest zalecany do syntezy 500 P2NP g.?
Dziękuję
Mam pytanie dotyczące sprzętu laboratoryjnego,
Oprócz szkła borokrzemowego, jakie inne rodzaje materiałów mogą być używane jako reaktor?
Czy wpłynie to na jakość syntezy?
Jaki sprzęt jest zalecany do syntezy 500 P2NP g.?
Dziękuję
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
PP. HDPE, a nawet metal, jeśli zastosuje się ochronną powłokę PTFE na całej powierzchni wewnętrznej.
Beczka w beczce, dzięki czemu można chłodzić i ogrzewać. Duży skraplacz wykonany z rury w rurze. Otwór na skraplacz, otwór na teflonowy adapter do mieszania napowietrznego (lub duża wiertarka do mieszania cementu podłączona do regulatora). Twoje aluminium musi być grubsze niż reakcje sub 50-100g, znacznie grubsze, w przeciwnym razie wyjdzie ze skraplacza.Mówi się, że limit wynosi 100 g, ale jestem dość przekonany, że można skalować o wiele więcej. Jest tu jedna osoba, o której wiem, że wykonuje reakcje 1 kg tą metodą i według tego, co mówi, amalgamacja zajmuje "godziny" i używa się blachy aluminiowej.
Beczka w beczce, dzięki czemu można chłodzić i ogrzewać. Duży skraplacz wykonany z rury w rurze. Otwór na skraplacz, otwór na teflonowy adapter do mieszania napowietrznego (lub duża wiertarka do mieszania cementu podłączona do regulatora). Twoje aluminium musi być grubsze niż reakcje sub 50-100g, znacznie grubsze, w przeciwnym razie wyjdzie ze skraplacza.Mówi się, że limit wynosi 100 g, ale jestem dość przekonany, że można skalować o wiele więcej. Jest tu jedna osoba, o której wiem, że wykonuje reakcje 1 kg tą metodą i według tego, co mówi, amalgamacja zajmuje "godziny" i używa się blachy aluminiowej.
↑View previous replies…
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Nie, nie powinno to wpływać na jakość, ale uważaj, w temperaturze pokojowej zarówno hdpe, jak i pp są w porządku w prawie wszystkim, ale w 110 * C zaczynają się deformować, szczególnie pod wpływem rozpuszczalników, kwasów itp.
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
Dobrze pracowało mi się z "arkuszem" 0,25 mm-3 mm, mówię w cudzysłowie, ponieważ można go łatwo zginać ręcznie. Tnę na małe rozmiary i robię 1-2 sekundowy blitz w młynku do kawy / blenderze tylko dla odrobiny powierzchni