Czy to znaczy, że powinienem użyć ekstrakcji A/B dla tej całej procedury?
Moim nowym planem jest najpierw rozpuścić tabletki w etanolu przez 5-8 godzin. (Ostatnim razem ten teqniqe rozpuścił zarówno IBU i PSE, ale waga pudełka Modafen wynosi 24 sztuki, a jedna tabletka zawiera 200 mg Ibuprofenu i 30 mg PSE. więc na początku zacząłem od 5500 mg.
Po souku etanolu po prostu pozwoliłem im odparować lub wyschnąć w chill.....it było w porządku, a najbardziej interesujące było to, że przeszedłem z 5500a do około 1500-1700 mg, ale jestem naprawdę pewien, że to tylko pse, ibu i kilka wypełniaczy.
i od tego momentu zastanawiam się.
SOOOO myślisz, że to zadziała?
1. moczenie całej masy w etanolu przez 5-8 godzin
2. przefiltrowanie roztworu i zatrzymanie płynu i wyrzucenie resztek gagu
3. teraz nadszedł czas, aby podgrzać na bardzo małym ogniu i powoli odparować, aż do uzyskania pożądanej mieszanki proszku PSE i IBU.
4. dodawanie wody alkalicznej, aż mój roztwór osiągnie pH 13......... dodawanie roztworu alkalicznego do czego? jak tabletki soke w wodzie alkalicznej? ponieważ moje pigułki zawierają gówno, które aktywuje się w wodzie.
5. ekstrakcja toluenem
6. teraz wyrzuć starą warstwę wody, a następnie może wykonaj kilka płukań wodą?
7. Dodaj trochę czystej destylowanej wody do niepolarnego rozpuszczalnika.
8. Zakwasić do pH 3 rozcieńczonym HCl (czy muszę wstrząsać, czy wystarczy powolne mieszanie)?
9. pseudo będzie migrować do fazy wodnej jako sól pseudo-HCl
10. Ibuprofen (teraz kwaśny) wytrąci się w fazie wodnej, więc teoretycznie mamy całkiem czyste pseudo w wodzie.
11. na koniec mogę wykonać ekstrakcję A/B, aby jeszcze bardziej oczyścić PSE.
Dzięki za odpowiedzi