Krótka aktualizacja: Druga uprawa przyniosła kolejne 24,81 g, dzięki czemu całkowita wydajność wynosi 335,57 g lub 85,94% w ujęciu miesięcznym. Źle? Jestem bardzo zadowolony z wyników.
@tucoXxX: Biorąc pod uwagę dodatkowy plon, będziesz potrzebował 1000*500/335,57 równa się 1490g z bromo ketonu.
@w2x3f5: Szanuję twoją opinię, ale się z nią nie zgadzam. Temperatura nie może być zbyt wysoka, ponieważ inne metody z różnymi rozpuszczalnikami wykorzystują wyższe temperatury. RM nie zagotował się, nazwałbym to delikatnym refluksem.
Wątpię też, aby czas 2,5h był zbyt długi, ponieważ w RM wciąż były ślady nieprzereagowanego bromoketonu. A kolor surowego produktu wydaje się ciemniejszy niż jest w rzeczywistości.
Kilka słów do poszukiwaczy ultraczystego 4-MMC. Paradoks, że ultra czyste substancje mają mniej pożądane działanie niż inne z pewnymi zanieczyszczeniami, jest dobrze znany. Jest to szczególnie prawdziwe w przypadku 4-metylometkatynonu aka Mefedronu. Wiem, o czym mówię, ponieważ zsyntetyzowałem tę substancję drogą, której oficjalne jednostki LE na całym świecie używają jako standardu testowego (przynajmniej robiły to kilka lat temu). Trasa wykorzystuje MeHCl i trietyloaminę, a po reakcji przeprowadzono ekstrakcję a/b, a następnie substancję wytrącono z roztworu butanolu za pomocą eteru i rekrystalizowano z THF. Rezultatem był produkt o czystości ponad 99%, a teraz zgadnij, jak to się sprawdziło w testach biologicznych? Bingo! Gorszy i bardzo słaby.....
Załączone zdjęcie przedstawia dwukrotnie umyty produkt. Zakładam, że efekt, jaki może wywołać, jest już niższy niż w przypadku pierwszego.
Uważajcie na siebie!