"MOJA" krystalizacja wolnej bazy MDMA

Davidrobinson

Don't buy from me
Resident
Reaction score
18
Powinno być w porządku, ponieważ rozbiłeś się w acetonie. Więcej kwasu powoduje tylko więcej zanieczyszczeń.
Czy po wlaniu gorącej zakwaszonej wolnej zasady do zimnego acetonu pojawiły się duże kryształy?

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
661
Deals
8
Kiedy robiłem to w przeszłości w 120C tak, dostałem duże kryształy teraz w 130C dostaję błyszczący proszek

Dzięki.

View previous replies…

kharpa177

Don't buy from me
Resident
Reaction score
21
Ustawiłem wolną bazę na ph3 i podgrzałem ją, dodałem trochę zimnego acetonu i narodziły się te kryształy... Dodałem 4 razy więcej acetonu i włożyłem do zamrażarki.

kharpa177

Don't buy from me
Resident
Reaction score
21
to jest poprawne po dodaniu acetonu roztwór zmienia kolor na biały

btcboss2022

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
661
Deals
8
Jeśli pytasz mnie o kwestie związane z innym procesem, powinieneś wyjaśnić poprzednie kroki.

FredDurst

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
10
Cześć kolego. Mam kilka pytań dotyczących tej części procedury

Czy pozostawiasz mieszaninę w temperaturze 112c, aż woda się zagotuje, czy po prostu osiągasz tę temperaturę i wlewasz bezpośrednio do wiadra?

W wiadrze masz znowu zimny aceton?

Czy nie tracisz dużej ilości produktu w pozostałej wodzie?

Dzięki

View previous replies…

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Ostatnim razem podczas rekrystalizacji suchej soli metodą 108C straciłem 5,4% suchej masy.

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Przepraszam, zapomniałem policzyć resztki acetonu. Jest to więc znacznie mniej: 2,6% strat, czyli całkiem nieźle.

kharpa177

Don't buy from me
Resident
Reaction score
21
Istnieje tak wiele metod, że nawet ludzie są zdezorientowani... Użyłem tej metody i nie działa... niektórzy mówią, że krystalizacja w temperaturze pokojowej z zimnym acetonem... inni mówią, że to przez ogrzewanie

View previous replies…

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Nie wątpię, że ta metoda działa. Nawet teraz właśnie zakończyłem tę metodę zastosowaną do oczyszczonej przez eter wolnej bazy i działa. Kryształy są białe i doskonałe. Więc nie sądzę, że zrobiłem coś źle. Raczej coś było nie tak z roztworem, który otrzymałem od Ciebie - ilość zanieczyszczeń była ogromna i nawet trudna do wyczyszczenia eterem.

Dla mnie sam proces jest prosty i całkowicie zrozumiały. Używam prostej płyty grzewczej, która może kontrolować temperaturę wewnątrz roztworu do 102C, co zajmuje mi około 1 godziny, aby podgrzać roztwór 1:1 do tego stanu. Następnie zmieniam tryb na 108C, kontrolując temperaturę płyty między 160 a 170C. Ten krok zajmuje jeszcze około 30 minut. Łącznie 90 minut, to wszystko.

bblanco

Don't buy from me
Resident
Reaction score
43
Doszedłem dokładnie do tego samego matowego proszku. pasty do zębów i po wysuszeniu tego... próbowałem ponownie skrystalizować wodą, kiedy zwróciłem uwagę... żadnych kryształów... kilka dni temu zrobiłem trzy testy w tym samym czasie... nie pamiętam, co zrobiłem, ale nagle w jednej butelce miałem 5gr skał białe duże kryształy.... kurwa piekło ]nie pamiętam, jak to zrobiłem....

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Myślę, że tę metodę można uprościć, jeśli zastosuje się ją do oczyszczonej wolnej bazy, jak poniżej.

1. Dodaj porcjami zimny HCL37% do wolnej bazy MDMA (wcześniej również schłodzonej), mieszając do uzyskania PH 3.

2. W tym momencie użyliśmy 95 ml 36% HCl (który zawiera 65 ml wody) na 1 mol wolnej bazy. Część wody zostanie odparowana pod wpływem ciepła wydzielanego podczas reakcji. Prawdopodobnie jednak, jeśli zakończymy zakwaszanie w ciągu 15 minut (a nie w ciągu 30 minut, jak ostatnio, gdy pod koniec reakcji otrzymałem biały suchy proszek), na 1 mol pozostanie około 40 ml wody.

3. Podgrzewamy mieszaninę stopniowo mieszając do temperatury 108C i szybko wlewamy do wybranego wiaderka do krystalizacji.

...

Po prostu pomijamy wstępną krystalizację jako niepotrzebny krok, ponieważ wolna baza jest już czysta.

rothschild33

Don't buy from me
Resident
Reaction score
46
Jaki jest efekt końcowy stosowania niedestylowanego MDMA freebase?

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Niestety nie próbowałem. Ostatnim razem popełniłem błąd podczas zakwaszania freebase - wydłużyłem proces w czasie. Więc jak skończyłem to w zlewce był prawie suchy proszek. Potem udało mi się go rozpuścić i ponownie skrystalizować podgrzewając do 108C. Całkowicie zadowolony z wyniku.

Myślę jednak, że to zadziała, jeśli po zakwaszeniu pozostanie trochę wody.

Mr Good Cat

Don't buy from me
Resident
Reaction score
112
Chodzi mi o to, że miałem silny zamiar wypróbować tę "uproszczoną" metodę krystalizacji podczas zakwaszania mojej "destylowanej" wolnej zasady ostatnim razem, ale popełniłem błąd w czasie. Musiałem więc rozpuścić sól w stosunku 1:1 i ponownie ją skrystalizować, podgrzewając do 108C. Rezultat jest doskonały, zgodnie z oczekiwaniami.
Logicznie rzecz biorąc, ta "uproszczona" jednoetapowa krystalizacja powinna być idealna, jeśli zostanie zastosowana do "destylowanej" freebase. Ale oczywiście nie jest to sposób na niedestylowaną freebase - występuje w niej ogromny poziom zanieczyszczeń i nie można jej oczyścić za pomocą jednorazowej krystalizacji.

Last edited:

bitcoinup2020

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
16
Czy mogę krystalizować niedestylowane MDMA Freebase?

kharpa177

Don't buy from me
Resident
Reaction score
21
Skrystalizowałem zimną wolną bazę za pomocą acetonu i zimnego hcl, czy to prawda?

Attachments

• J2xP6Enyip.mp4
    3.6 MB · Views: 0

kharpa177

Don't buy from me
Resident
Reaction score
21
Skrystalizowałem zimną wolną bazę za pomocą acetonu i zimnego hcl, czy to prawda?

kharpa177

Don't buy from me
Resident
Reaction score
21
1photo .. hcl gas
2 zdjęcie zakwaszacz z hcl plus zimny aceton w wolnej bazie

Czy to normalne, że po dodaniu gazu hcl roztwór jest mętny? Co robić dalej?

Attachments

• 1FuwLvtDd8.mp4
    4 MB · Views: 0
  • Lgv476YRVF.mp4
    3.6 MB · Views: 0
  • iQbx38RjnH.mp4
    6.2 MB · Views: 0

Unreacted Freebase

Don't buy from me
New Member
Reaction score
6
Gotowanie w wyższej temperaturze 130c vs 110c przez dłuższy czas zapewnia utratę większej ilości wody.
Im bardziej suchy roztwór, tym szybciej wytrąci się produkt (szybciej oznacza również mniejszy rozmiar kryształu).
W celu wyhodowania większego kryształu pomocna jest pewna zawartość wody. Pozwala to na rozpuszczenie produktu, a następnie powolne wytrącanie przy użyciu techniki zamrażania.