- Reaction score
- 6
Nie wiadomo, co poszło nie tak, nie ma sprzętu do testowania. Otrzymany fosforan amfetaminy nie ma żadnego efektu.
↑View previous replies…
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 8
- Reaction score
- 166
Upewnij się, że masz fenylnitropropen, a nie nitrostyren. Być może sprzedano ci analog i otrzymałeś fenyloetyloaminę.
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 98
Jaki jest najlepszy sposób na sprawdzenie, czy nitroetan, którego użyłem do produkcji p2np, został zastąpiony lub rozcieńczony nitrometanem? Zebrałem podstawowe właściwości fizyczne zarówno odczynników, jak i produktów i najbardziej logiczna wydaje mi się temperatura wrzenia nitrozwiązku. Temperatury topnienia produktów są bardzo zbliżone. Problem polega na tym, że jeśli BP pojawia się między temperaturą wrzenia n.etanu i n.metanu, to rozdzielenie ich za pomocą destylacji frakcyjnej musi być trudne.
Inną wartością może być gęstość, która również jest dość różna. Eksperci proszeni są o dodanie opinii, jaki jest najłatwiejszy i najlepszy sposób upewnienia się, że używamy właściwych odczynników.
Inną wartością może być gęstość, która również jest dość różna. Eksperci proszeni są o dodanie opinii, jaki jest najłatwiejszy i najlepszy sposób upewnienia się, że używamy właściwych odczynników.
G.Patton
Expert
- Solutions
- 3
- Reaction score
- 2,858
- Deals
- 1
Witam. Nitrometan i nitroetan mają różne temperatury p.p., odpowiednio 101 i 114 °C. Można to sprawdzić i przeprowadzić destylację frakcyjną. Należy wziąć pod uwagę, że są to substancje dość toksyczne i wybuchowe. Jeśli chodzi o nitrostyren i P2NP, wystarczy użyć precyzyjnego aparatu do pomiaru temperatury topnienia. Lepiej jest porównać znany czysty P2NP z zsyntetyzowanym nowym P2NP w jednym aparacie, aby sprawdzić różnicę. Należy również przeprowadzić kilka pomiarów, aby wykluczyć błędy. Policz średnią mp dla każdej próbki.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 98
Dziękuję Patton. Nie mam żadnych podejrzeń, że mój nitroetan nie jest czysty, ale po przeczytaniu kilku komentarzy pomyślałem, że lepiej będzie sprawdzić, więc zacznę od temperatury wrzenia mojego nitro i jeśli zagotuje się powyżej 110C, to będę spokojny. Dobrze jest wiedzieć, co robić i tak to sprawdzić, zanim włoży się dużo pracy i okaże się, że produkt końcowy jest nieskuteczny .