miło słyszeć, że robisz pierwsze kroki w tym kierunku
Po prostu polecam moją metodę, która została opublikowana w sekcji syntezy. Wydaje mi się, że zadałem ci pytanie, jeśli chcesz iść na łatwiznę lub uczyć. Wystarczy wybrać octan etylu i użyć go do syntezy. Możesz również użyć DCM, ale nie polecam go jako pierwszej syntezy. Będziesz potrzebował więcej eq dla DCM. W DCM ogólną zasadą jest, że nie można przekroczyć 38 ° C, ponieważ zagotuje się, po prostu utrzymuj temperaturę na poziomie 36-37 ° C, a reakcja potrwa około 3 godzin, czasem mniej, czasem więcej. Koniec reakcji poznasz po tym, że temperatura nie będzie się utrzymywać (trochę).
2. Możesz użyć HCL metyloaminy + NaOh, możesz użyć 40% roztworu aq, możesz zrobić 40% roztwór aq samodzielnie (najlepsza metoda). Ale aby zrobić to samemu, potrzebujesz poważnego wentylatora wyciągowego i nieco poważniejszych warunków.
3. zawsze jedna kropla na 1s, można szybciej, jeśli wiesz, co robisz, ale na początek idź w ten sposób.
4. Możesz użyć filtracji grawitacyjnej, możesz użyć nawet szmatki, wszystko jest w porządku. Buchner/próżnia tylko pomaga i przyspiesza proces.
5. 99,6% to dobry aceton
6. Maska jest absolutnie wymagana, może ktoś doświadczony z bardzo dobrym wydechem może zdecydować się nie nosić maski na małą skalę. Dla nas jest to konieczne, rękawice również
7. odpady stałe wrzucamy do jednego worka i wyrzucamy do kosza daleko od domu, płyny można destylować, aby je odzyskać, ale w przeciwnym razie po prostu wylej je na ziemię na zewnątrz, gdy nikt nie widzi.