Această reacție funcționează destul de bine pentru mine, am reușit să fac câteva teste cu 20 de grame într-un butoi HDPE gros de 7 litri, eficiența ajungând la aproximativ 60 % după uscare la temperatură joasă într-un dezumidificator. a avut loc o mică supraacidificare în unele loturi, dar în general este o substanță albă foarte frumoasă care, odată uscată corespunzător, formează boabe care se transformă în pulbere cu o presiune ușoară-medie.
Am totuși două întrebări.
Nitratul meu de mercur devine galben când atinge apa, mercurul este alb pur înainte de a-l adăuga în amestecul de aluminiu/apă, dar de îndată ce este adăugat în apă, devine galben și, după ce a stat în apă/aluminiu, devine chiar aproape roșu-portocaliu. aceste bulgări par să se dizolve slab în apă, deoarece trebuie să clătesc de cel puțin 3-4 ori pentru a scăpa de orice cantitate mică de urme. mercurul meu metalic provine de la întrerupătoare basculante, ceea ce mă face să cred că ar putea fi contaminat cu urme de alte metale, poate?
a doua mea preocupare este că p2np nu se dizolvă în amestecul meu de IPA/acid acetic, având în vedere că 10 g de p2np sunt în 100 ml de izopropil și 50 ml de acid acetic glacial. acidul meu acetic este de numai 80%. am nevoie de aproximativ 120-130 ml de IPA și probabil 70 ml de acid acetic pentru a dizolva p2np, altfel am cristale galbene care se învârt în jurul soluției mele.
Ar putea fi aceasta o consecință a acidului acetic de 80% ?