Am utilizat de multe ori acetatul de etil și acetonitrilul pentru recristalizare, dar numai pentru a curăța metamfetamina (nu pentru a crea cristale, așa cum este descris)
Folosind acetat de etil, nu am reușit niciodată să dizolv 100% la punctul de fierbere, indiferent cât de mult exces am folosit. Cu toate acestea, lasă în urmă metamfetamină foarte curată, în special procentul mic care, de fapt, cristalizează după ce soluția inițială este filtrată și filtratul pus în congelator. Acetonitrilul dizolvă totul ( nu știu raportul obișnuit, dar de îndată ce voi avea ocazia voi lua notițe pentru a le împărtăși), dar nu elimină toate impuritățile colorante prin el însuși, dar dacă se adaugă cărbune activ și se filtrează prin celită într-un buchner mare din sticlă poroasă fierbinte ( fără hârtie de filtru, astfel încât să poată curge rapid) (în caz contrar, se poate și se va solidifica în interiorul porilor și va bloca totul, se va amesteca cu precipitate de celită, va crea o adevărată mizerie, sfatul meu este să experimentați înainte de a trece la scară mai mare).
Acum pentru întrebarea mea, trebuie să se separe enantiomerii MDMA pentru a produce cristale mari, sticloase?