- Reaction score
- 166
Podelím sa s vami o tabuľku.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 281
Možno je len spravodlivé dodať, že teploty nad 180 °C, ako sú menované 200 a 210 °C, pre istotu úplne zničia P2P a dokonca aj formamid, pričom vznikajúce pary a plyny sú vysoko toxické. Všetko, čo vychádza z hornej časti kondenzátora, odvzdušnite zvonku! Vážne!
Udržujte teplotu pod 180 °C, lepšie pod 175 °C, a kalibrujte infračervený teplomer na použitú banku/súpravu, inak nikdy nebudete presne vedieť, aká je teplota.
Veľa šťastia
Udržujte teplotu pod 180 °C, lepšie pod 175 °C, a kalibrujte infračervený teplomer na použitú banku/súpravu, inak nikdy nebudete presne vedieť, aká je teplota.
Veľa šťastia
↑View previous replies…
- Reaction score
- 10
Ale koľko minút, 30 minút, ako sa uvádza, alebo 10 minút rozdelených na tri časti po 60 W? 150 - 160C?
Chcem vyskúšať túto syntézu, pretože mám kolegu, ktorý má náhodou mikrovlnný reaktor
@G.Patton @William Dampier Nejaký príspevok k tomu?
- Celkovo 15minút?, pretože som čítal, že niektorí to robili.
Chcem vyskúšať túto syntézu, pretože mám kolegu, ktorý má náhodou mikrovlnný reaktor
@G.Patton @William Dampier Nejaký príspevok k tomu?
- Alebo snáď Koniec reakcie je určený, keď sa prestanú uvoľňovať plyny?
Last edited:
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 281
Článok prikladám a môžete sa naň pozrieť sami. Videl som príspevok na inom mieste, kde niekto tvrdí dobré výťažky ako 80 % v upravenej domácej mikrovlnnej rúre (otvor pre kondenzátor) s teplotou nie vyššou ako 175 °C, aby sa zabránilo rozkladu formamidu. Neboli k tomu uvedené žiadne ďalšie podrobnosti.