Štyri pokusy o kryštalizáciu IPA. Úplná správa s množstvami, objemami a načasovaním
alebo RÝCHLO JE VŽDY ZLE!
Čistota IPA je >99,5.
Relatívne malé množstvo MDMA HCl vyrobené z voľnej bázy ponechané na noc v kadičke. Takže farba bola samozrejme mierne hnedastá alebo žltkastá, čokoľvek, ale ďaleko od želanej farby, okrem toho, že testy ukázali čistotu okolo 95. Hmotnosť vzorky - 22 gr, vypočítaný objem vzorky - 22 / 1,1 = 20 ml.
Použitá miešacia varná doska.
Všetky chladenia sa vykonávajú s hermeticky uzavretou kadičkou, aby sa zabránilo zachytávaniu vlhkosti zo vzduchu.
1. Najprv som pripravil 60 ml vriacej IPA 82,6C na miešacej varnej doske, potom som dal soľ, ktorá sa okamžite rozpustila. Vzhľadom na takéto rýchle rozpúšťanie som usúdil, že objem IPA je príliš veľký a časť som odparil.
Kádinku som nechal na varnej doske vychladnúť na teplotu RT, čo trvalo približne 80 minút, a potom som ju presunul do mrazničky.
Výsledok prišiel po jednej hodine ako hustá kaša bez stopy po špinavej IPA.
Celkový objem RM po zahriatí na RT bol 62-63 ml, to znamená, že zvyšky IPA boli 42-43 ml.
Výsledok: CHYBNÝ VÝSLEDOK!
2. RM sa zohrial na RT, potom sa za stáleho miešania pridala určitá IPA, aby sa objem RM zvýšil na 87 ml pod RT.
RM sa zahrieval na 75 C až do úplného rozpustenia. Potom sa pri horúcej platni znížil na RT (rovnako ako predtým), čo trvalo 80 minút, potom sa presunul do mrazničky.
Výsledok sa skontroloval po 5 - 6 hodinách: opäť hustá kaša.
3. RM sa zahrieval na RT za občasného miešania, potom sa zahrieval na 75 C až do úplného rozpustenia. Potom sa zrazil na RT pri horúcej platni (rovnako ako predtým), čo trvalo 80 minút, potom sa presunul do chladničky.
Výsledok sa skontroloval po 1 hodine: opäť hustá kaša.
4. RM sa za stáleho miešania zohrial na RT, potom sa zohrial na 75 C až do úplného rozpustenia. Potom sa pri horúcej platni zrazil na RT (rovnako ako predtým), čo trvalo 80 minút, a chvíľu sa nechal na RT. Po 120 minútach od ukončenia zahrievania sa na dne objavili nejaké kryštáliky. Celkový objem RM v tomto momente bol 81 ml - to znamená, že počas zahrievania sa odparilo približne 6 ml.
Potom som nechal RM pri RT ešte 240 minút. Po uplynutí 240 minút sa kryštáliky stali celkom viditeľnými a priehľadnými.
Kádinku som teda presunul na okraj na 2 hodiny bez akýchkoľvek badateľných zmien.
V ďalšom kroku bola kadička presunutá do mrazničky na dokončenie procesu.
Výsledok: ÚSPECH!
Dúfam, že tento úplný opis pomôže niektorým nováčikom s odhadom objemu a načasovania a umožní im vyhnúť sa mojim chybám.
Celková hodnota yeldu je 18,5 gr.
3,5 gr je niekde v špinavej IPA alebo sa vyparilo(((