ACAB, yazınızı tekrar okudum ve sorunun anahtarının bu cümlede olduğunu düşünüyorum:
"Burada amfetamin bazının petrol eteri ile tamamen karışmadığı ve burada da iki katman oluştuğu fark ediliyor." Bu, "yağlı baz" olarak çıkardığınız katmanın saf yağlı baz olmadığı anlamına gelir. Neden burada da bir miktar petrol eteri (veya polar olmayan başka bir çözücü) kullanmıyorsunuz? Demek istediğim, çözeltileriniz pH12'ye ulaştığında ve bir tabaka oluştuğunda, yağlı tabakayı ayırmak sorun değil, ancak bunu ayırma hunisine koyun ve eşit miktarda petrol eteri ekleyin, ardından iki tabaka oluşursa petrol eteri tabakasını Ehrlenmeyer'de saklayın. Petrol eteri olmayan tabakayı (eğer oluşursa) orijinal suya ekleyebilir ve daha sonra kalan su ile ekstrakte edebilirsiniz. Su hacminin sadece %10'unu 3 kez kullanmak muhtemelen çok azdır, %30, sonra %20 ve sonra %20 kullanın.
Oldukça fazla eter olduğunu biliyorum, suyu gösterge olarak kullanabilirsiniz: yağın çoğu ekstrakte edildiğinde su neredeyse berrak hale gelir.
Petrol eteri fraksiyonlarını birleştirin, ayırma hunisine ekleyin ve en az 2-3 kat damıtılmış suyla, ardından 1 kat tuzlu suyla (doymuş NaCl çözeltisi) yıkayın. Ardından kurutmaya başlayın, ancak sadece "yeterince" MgSO4 ekleyin, "daha fazlası daha iyidir" değil. MgSO4 15-20 dakika sonra kartopu etkisi gösterdiğinde, o zaman iyisiniz demektir. Eğer mol eleğiniz varsa, MgSO4/Na2SO4 yerine onu da kullanabilirsiniz. MgSO4'ü gravite filtresinden geçirin. Molekül boyutu oldukça küçük olduğundan ve bazı filtrelerden geçip birden fazla kez filtrelenmesi gerekebileceğinden ben pek sevmiyorum.
Berrak ve kuru petrol eterinizi elde ettiğinizde damıtın, böylece daha önce daha fazla kullanmanın bir önemi kalmaz, onu geri alırsınız. Bunu zaten solventlerinizin çoğu için yapmalısınız.
Ayrıca, genel bir kural olarak, herhangi bir kuru çözeltiyi soğuturken veya dışarıda bırakırken, hava geçirmez olması için mutfak kling filmi ve lastik bir bantla kapatmayı asla unutmayın.
Bu yolu izlediğinizde sorun hala devam ederse bize bildirin.