- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 168
Oran 1:1 1:4 veya 1:10 olarak serbestçe seçilebilir, sülfürik asit ne kadar ince olursa nötralize etmek için o kadar fazla çözelti gerekir. Bazıları da 2 farklı çözelti kullanır, başlangıçta 1:1 ve pH6'ya yaklaşırken daha ince bir çözelti alır, çünkü pH6'yı aşırı asitlendirme olmadan ayarlamak daha kolaydır. H2SO4 çözeltisi ne kadar kalın olursa geçici asitleşme riskinin de o kadar artacağını unutmayın, bunu önlemek için çözeltiyi çok yavaş eklemelisiniz.
- Reaction score
- 0
Aşırı asitlendirmeye devam ediyorum... Çökelmenin hemen olacağını düşündüm, bu yüzden asit eklemeye devam ettim ve kontrol ettiğimde 1, kırmızı idi. Daha fazla aseton ekleyerek geri çekmeyi denedim ama sonra kristaller oluşturmaya başladı. Bu noktada ne yapacağımı bilmiyorum ya baştan başlayacağım ya da filtreleyeceğim. Aşırı asitlendirmenin sonuçları nelerdir ve bunu düzeltmek için ne yapabilirsiniz?
- Reaction score
- 112
eğer asit fazlalığı varsa muhtemelen bu sorunu çözmenin tek bir yolu vardır: ABE'yi tekrar yapmak. asetonda basit bir yıkama yardımcı olmayacaktır.