Yani tüm bu prosedür için A/B ekstraksiyonu kullanmam gerektiğini mi söylüyorsunuz?
Yeni planım, hapları öncelikle 5-8 saat boyunca etanolde çözmek. (geçen sefer bu teqniqe bot IBU ve PSE'yi çözdü ama Modafen kutusunun ağırlığı 24 adet ve bir hap 200mg Ibuprofen ve 30mg PSE içeriyor. bu yüzden başlangıçta 5500mg ile başladım
Etanol souk'tan sonra onları sadece soğukta kurumaya bıraktım.....it iyiydi ve en ilginç düşünce 5500a'dan 1500-1700 mg'a gitmemdi ama bunun sadece pse, ibu ve birkaç dolgu maddesi olduğundan eminim.
Ve bu noktadan sonra merak ediyorum.
Sence bu işe yarayacak mı?
1. Bütün kütleyi 5-8 saat boyunca etanolde bekletmek
2. Çözeltinin filtrelenmesi ve sıvının tutulması ve kalan tıkacın atılması
3. şimdi çok düşük ısıda ısıtma ve istenen PSE ve IBU toz karışımını elde edene kadar yavaşça buharlaştırma zamanı.
4. çözeltim 13 pH değerine ulaşana kadar alkali su ekleme......... alkali çözeltiyi neye ekleme? alkali suda hapları soke etmek gibi mi? çünkü haplarım suda aktive olan bir şey içeriyor.
5. toluen ile ekstrakte etmek
6. Şimdi eski su tabakasını atın, sonra belki birkaç su yıkaması yapın?
7. Polar olmayan çözücüye biraz temiz destile su ekleyin
8. Seyreltik HCl ile pH 3'e kadar asitlendirin (çalkalamam gerekiyor mu, yoksa sadece yavaşça döndürmek tamam mı?)
9. Pseudo, Pseudo-HCl tuzu olarak su fazına geçecektir
10. İbuprofen (şimdi asidik) su fazında çökelecektir, bu nedenle teorik olarak suda oldukça temiz bir sözde var
11. Son olarak PSE'yi daha da saflaştırmak için A/B ekstraksiyonu yapabilirim.
Yanıtlar için teşekkürler